Tillbaka i verkligheten + ett blogginlägg

Publicerat: 28 februari, 2011 i Uncategorized

Vet inte om man kan komma ifrån större kontraster än att åka ifrån Delhis förorter i 30 graders värme och komma tillbaka till verkligheten i -10 grader i Ulfsby och då är temperaturen det som skiljer minst :O)

Hur som så är vi tillbaka, allt har gått fantastiskt bra, många nya intryck men nu skall en hel drös bränder släckas så nu blir det full fart igen.

Kan dock inte låta bli och skriva ett kort inlägg om ÅlandsRadio & Ålandstidningen :O)

Jag läste i Ålandstidning om den sensationella nyheten att Ålands Radio skulle börja sända sina program via en WEB-kamera och det fantastiska att de inte skulle anställa någon ny person för att genomföra detta… kors i taket!

Inget kors i taket p.g.a av att Ålandsradio återigen följer efter och kopierar den kommersiella radion som de gjort så många gånger förut så som med TT-nyhetssändningar ifrån Sverige, eller att de helt plötsligt skulle direktsända samtidigt som oss på uppesittarkvällen före Jul eller när de ville börja sända Radio Bingo efter att den kommersiella radion dragit igång det eller när Ålands Radio insåg att den kommersiella radion sänt stationsinformation via RDS systemet i flera år och att dom måste börja med samma sak.

Nej, inget kors i taket för det, för det är helt naturligt. Utan kors i taket att det helt plötsligt vart en nyheten som gick över Ålandstidningens nyhetströskel att Ålands Radio skall börja sända via en WEB-kamera. Särskilt med tanke på att vi gjort det och sänt via Ålcoms IP-TVnät i snart två år… Dessutom med betydligt mer avancerad teknik än en WEB-kamera, men det orkade man inte ta reda på eller uppmärksamma.

Allt är som vanligt alltså :O)

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Jo hörde den där intervjun… Bara att konstatera att Åland är ett u-land när det kommer till digital-TV i publicservice regi. Tyvärr.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  jomen writes:Lite OT men iaf Ålands Radio&TVhttp://www.radiotv.ax/news.con?iPage=3&iArticle=36630Vilken succé är det man ska invänta? Om folket jublar i Sverige över Melodifestivalen i HD så får vi på Åland också HD-utsändnigar över Smedsböle, eller?

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  jomen writes:Kopierar in del av Pia R-O uttalande till inlägget ovanför.————"-Vi kommer att skaffa en HD-sändare till Smedböle, men vi vill först avvakta och se hur sändningarna tas emot av konsumenterna i Sverige och Finland. Blir det succé där så är vi beredda att köpa in en HD-sändare till Smedsböle, säger Ålands Radios vd Pia Rothberg-Olofsson."

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Det är det enda rätta. Jag har "tjatat" om det här sedan 1999 men trägen vinner heter det, tror att jag kommer få rätt till slut :O)

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det här med tv-lincens/medieavgift debatteras nu också på finska sidan. Häromdagen debatterades det flitigt på kauppalehtis kommentarsidor, ungefär som på ålandstidningen men 5 gånger mer. Massor av inlägg var för en skattefinansierad tv och radio. Känns som att fler och fler är inne på din linje Fredrik!

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jaha, ska väckelsemötesmusiken börja sändas i HD nu också? Och framförallt vem ska titta? Jag kan lova att ålands radios målgrupp med nöd och näppe har digitalbox till tv:n.

  Gilla

 7. steelfm skriver:

  Hej Anonymous, jo du har rätt ålandstidningen äger 19% av Steel FM Ab. Förmodligen har du också rätt i att det har med deras val att inte skriva något positivt om oss för då ger dom "öppet mål" för Nyan eller Ålands Radio att säga att dom inte är opartiska och det finns tydligen inget värre för än journalist än att få höra det av sina konkurrenter. Men vi är vana och ärligt talat så klarar vi oss väldigt bra ändå :O) Vi är trots allt det enda mediet på Åland som inte drivs med delar av dina skattepengar.hejsvejs

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Äger inte Ålandstidningen en del av Steel Fm? Kanske det är därför dom inte vill skriva något positiv om er?Sk. "ålandstidningenslogik"

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  P27 writes:Så istället för att kommentera vad Frille skriver så kände du Tony att det var viktigt att klargöra att det inte var en billig webkamera utan en state-of-the-art-utrustning.Bravo, NU vill jag absolut vara med och betala för er lekstuga. Tror nästan jag skall anmäla mitt teveinnehav med en gång. Eller så väntar jag lite…

  Gilla

 10. anonymous skriver:

  Storebror writes:Jag undrar ju för min del hur mycket bättre ÅRTV blir av att sända i HD, speciellt när det väl är så att signalen ändå måste komprimeras före distribution.Har man faktiskt så mycket pengar på Ålandsvägen att man samtidigt som man hävdar att man inte har råd med redaktörer kan köpa vad som i princip är en Ferrari med en åsna spänd framför för att man inte har råd att köpa bensin?Rak fråga till Tony, vågar du säga vad den där utrustningen kostade eller måste jag begära offert för att få reda på det? Det ska bli skoj att få reda på skillnaden jämfört med SteelFM's, speciellt när man får se hur de står sig i jämförelse på Ålcoms IPTV.

  Gilla

 11. steelfm skriver:

  Tjena Tony.Fränt, det skulle jag också vilja ha! Kör hårt!

  Gilla

 12. anonymous skriver:

  Petter writes:Mmm, det du gjort/gör får sällan det utrymme det förtjänar i ÅT. Man undrar varför…

  Gilla

 13. anonymous skriver:

  Tony Wikström writes:Nej det är ingen billig webcam Frille, utan state-of-the-art från Sony, 3 robotkameror, bildmixer…i HD.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s