Tydligen finns det pengar ännu….

Publicerat: 22 februari, 2010 i Uncategorized

Läser i tidningen att landskapet ska dela ut bidrag ifrån PAF, här kommer några exempel som man kanske kunde ifrågasätta, används våra gemensamma resurser på bästa sätt under den svåraste ekonomiska krisen i Ålands historia….?
– Mariehamns stad, konstgräsplan, 154.325 euro. (finns en i Jomala!)
– Mariehamns stad, ishockeysarg till Islandia, 17.630 euro. (abolut nödvändigt?)
– Ålands fackliga semesterorganisation, 3.200 för renovering av stuga. (renovering av semesterstuga!)
– Förbundet för främjande av Ålands sjöfart, 7.000 euro plus 5.500 euro för framtagande av egen hemsida.(5500 euro för en hemsida!)
Ja, vad ska man säga…

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:OCH DÄR FÖLL DINA SISTA ARGUMENT KARLSTRÖM:-Jag ser den planerade konstgräsplanen i Mariehamn som ett komplement till de befintliga. Det säger Jomalas fritidschef Tom Liljeblad, och han tror att det inte blir några problem att få tiderna uthyrda även om det blir en konstgräsplan i Mariehamn. Till den här vintern kunde Vikingavallen inte ta emot alla som ville ha tid att träna på konstgräset där. Eckeröhallen räknar med att färre tider hyrs ut om konstgräsplanen i Mariehamn blir verklighet, men hallchef Ove Sundblom påpekar att om Eckeröhallen får en ny gräsmatta så tror han inte det blir några problem att få fler hyresgäster

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:2. att slå ihop kommunerna och kalla den Mariehamn.Det skulle vara det allra bästa alternativet. Slå även i hop övriga kommuner så att antalet kommuner på Åland blir max 5.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:onä! tänk om en paintball träffar en av de naturistoriska träden o det dör….en holme i skärgården e bättre, med fast ranson av mat, vatten och obegränsat med ammunition e bättre! filmat av massa kameror, och den sänds det inte (då blir politikerna galna).

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:så får det bli !! vice. ordf. är snabb som vinden, pricksäker som lucky luke

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Jag föreslår neutral mark, utanför slottet i Sund!

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:kommunstyrelserna i jomala och mariehamn borde utkämpa en paintball strid med prestige i potten…..då skulle allt gamalt groll kunna avgöras direkt! du är ju inte så svårträffad när du har så mycket hår ! hehe…

  Gilla

 7. steelfm skriver:

  Med det argumentet så blir viceordförande Sjölund i Mariehamn omöjlig att träffa… Men idén om paintboll tycker jag är bra, jag är dock så säker på vinst att jag föreslår att vi sätter Ulfsby i potten om ni sätter Dalbo?:O)

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Anonymous writes:de finns alltså ingen uppvärmd plan ? min svartvita tv är förberedd för färgtv (den kan te emot signalen)… :)japp! forbollen är ålands störta sport!!

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Anonymous writes:finns det en uppvärmd konstgräsplan ? var ? det finns en inomhus som är uttjänt…….

  Gilla

 10. steelfm skriver:

  I Jomala finns en plan som är förberedd för att bara koppla på uppvärmingsaggregatet, varför då bygga en till inom en mils radie med skattepenger? Vill man ha en uppvärmd fotbollsplan kan man få det inom en månad för betydligt mycket mindre pengar . Men vill man ha en i Mariehamn finns bara tre alternativ som jag ser det, 1. att bygga en där.2. att slå ihop kommunerna och kalla den Mariehamn 3. om alternativ 2 inte går, förklara krig och inta Jomala med maktmedel.Eftersom varken alternativ 2 eller 3 är realistiska med tanke på att alternativ 2 faller på sin egen orimlighet och alternativ 3 inte är aktuellt eftersom Mariehamn vet att dom skulle förlora en sådan strid så återstår bara alternativ 1 :O)

  Gilla

 11. steelfm skriver:

  Använd pengarna till Skatepark och Hoppgrop istället! Känns bortkastat att investera i samma sak som finns 6km ifrån stan. För ärligt tycker du att det behövs tre konstgräsplaner på Åland?

  Gilla

 12. steelfm skriver:

  Den i Jomala har slingorna nergrävda, bara att sätta igång om man vill börja elda för kråkorna. Den i Eckerö skall LR köpa en ny matta till för 300.000euro av våra skattepengar. Bör vi satsa på en till?

  Gilla

 13. steelfm skriver:

  Hej igen, Det har du rätt i, Jomala och Eckerö har fått, Jomala dock ganska lite, båda var iochförsig olika och nya projekt på Åland å ensamma om sin grej. Skall Finström, Hammarland och Lemland också få om de vill ha? Varför kan inte Mariehamn satsa på något som inte redan finns, såsom en skatepark eller något annat som också främjar juniorverksamhet! Dumt att alla skall göra samma sak så att ingen får ekonomi i sitt projekt.

  Gilla

 14. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Donny:man söker och antingen får eller får avslag. tycker det är ok att söka för saker som behövs i kommunen. argumentet att det finns i en annan kommun håller inte till barn och ungdomar. dumt att skjutsa runt dom o släppa ut avgaser. dessutom är det svårt för alla att få bra tider, det blir helt enkelt fullt när det finns för få konstgräsplaner. sen är ju problemet att jomala inte är spelbar på vintern, så lite nytt kommer staden med, en uppvärmd plan, ensamma om det på Åland, så inte görs de ju samma saker! Staden satsar på sådant som inte finns, se hoppgropen! men visst. dumt att alla gör samma sake, men i detta fall är det ju inte så…. kommunalpolitik på hög nivå, jomala vs. mariehamn..

  Gilla

 15. steelfm skriver:

  Mitt kompromissförslag lyder :Mariehamn använder pengarna och köper in sig i Jomalas plan och betalar värmeanläggningen samt värmen i planen, slingorna finns redan där. Vad sägs?

  Gilla

 16. anonymous skriver:

  Anonymous writes:de e hemskt vanligt att när man kompromissar så får båda lite. i detta fall får jomala värme i sin plan utan kostnad, slipper konkurrens från någon annan som gör det bättre. stan får betala värmen till någon annan som någon annan får använda i en annan kommun, ingen plan, investera i grannkommunen och inget stöd för det från paf.. jag måste nog fundera lite på saken hörru……….

  Gilla

 17. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Donny:menar du på allvar att inte jomalaplanen och eckeröhallen fått pengar från allmänna medel ? det visste inte jag!! :)eller tycker du att alla ska få, föutom stan! isf känner jag igen resonemanget…..:)

  Gilla

 18. steelfm skriver:

  Alltså grejen är den att vill Mariehamn köpa en konstgräsplan så får dom göra det bäst dom vill, tycker det dock blir lite fel när alla ålänningar via Paf skall vara med och betala den, eftersom den kommer att konkurrera med både planen i Jomala och konstgräsplanen i Eckerö. Däremot är det väldigt typiskt åländskt, att det satsas på samma saker överallt vilket resulterar i att ingen av planerna kommer bära sig och gå ekonomiskt ihop utan skattebetalarna lär få gå in och betala igen.Åland i ett nötskal.

  Gilla

 19. anonymous skriver:

  Anonymous writes:DONNNY skriver igen.. oläsligt de första:För att främja juniorverksamheten samt idrottsturismen bör det finnas en konstgräsplan, uppvärmd, i stan. Den i jomala går ju inte att använda ett antal månader per år, när den går att använda är dom attraktiva tiderna upptagna, mycket skjutsar för att åka dit samt att i staden finns ju allt annat samlat (restauranger, kollektivtrafik, mobiltelefonförsäljare, andra anläggningar).Japp!! Den hockeyrink som finns är farlig att spela på, därför måste man byta den. för inte vill man ju att folk ska skadas för att rinken e dålig. de har nåt med sprickor att göra. Så det är ingen lyxkonsumtion att sätta dit en ny, utan för säkerheten på anläggningen.nu vet du…..:)

  Gilla

 20. anonymous skriver:

  Anonymous writes:va jag vet har dom gamla det bra i staden. dom sjuka tar ju åhs hand om och är ingen kommunal angelägenhet…

  Gilla

 21. steelfm skriver:

  Ok, då vet jag. Annars kunde man ju använda pengarna till att inte försämra för gamla och sjuka…

  Gilla

 22. anonymous skriver:

  Anonymous writes:för att främja juniorverksamheten samt idrottsturismen bör det finnas en konstgräsplan, uppvärmd, i stan. den i jomala gÃÂ¥r ju inte att använda ett antal mÃÂ¥nader per ÃÂ¥r, samt att i staden finns ju allt annat samlat.japp. den hockeyrink som finns är farlig att spela pÃÂ¥, därför mÃÂ¥ste man byta den. för inte vill man ju att folka ska skadas för att rinken e dÃÂ¥lig.nu vet du…..:)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s