Sista dagen i Indien

Publicerat: 26 februari, 2011 i Uncategorized

Indien, ett otroligt annorlunda land i allmänhet och Delhi med dess omnejd i synnerhet. Går inte att försöka förklara kort så att någon som inte varit här kan förstår utan det måste ses med egna ögon.
Men för att försöka förklara så kan jag kort nämna tre saker vi sett idag:

1. Man gräver upp kilometervis med trottoar för att gräva ner 220.000 Volts elkabel för hand med hacka & spade! Ett jobb som skulle ta några veckor med en grävmaskin för oss tar månader om inte år här.

2. Åsnor lastas med tegelstenar någonstans för att lossas av vid stora byggen långt därifrån.

3. Folk och barn bor på trottoarer, i rondeller, under broar och dom som har det lite bättre bor direkt på jorden i ett tält uppspänt mellan två träd med brinnande eldar.

Känns som om landet har en otroligt lång väg att gå innan det uppnås ett acceptabelt liv för största delen av befolkningen. Tänk om människorna här visste hur bra vi har det på Åland.
Det är bra att resa bort från ankdammen ibland och se hur världen utanför verkligen ser ut. Alla våra problem känns ganska banala i förhållande till hur det är här.

Imorgon är vi förhoppningsvis tillbaka i vår verklighet igen om Finnair tar oss hem trots att biljetten Stockholm-Helsingfors-Delhi Tur&Retur kostade mindre än vad biljetten med AirAland kostar Mariehamn-Helsingfors.

Over and out from Delhi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s