Sitter i lagtinget just nu

Publicerat: 19 januari, 2007 i Uncategorized

Fredag och klockan är 1000 och plenum har hållit på en stund redan, idag är det stora samtalsämnet här i parlamentet hur vi kommer att göra i den omröstning som kommer ske om någon timme. Det handlar om tunneln till Föglö, eller egentligen så handlar röstningen om man är för eller emot att se på möjligheten att göra skärgårdstrafiken mer kostnadseffektiv genom att eventuellt någon gång i framtiden lägga ner den norra linjen och göra Föglö till en knutpunkt för trafiken i Skärgården.
Plenum är roligt, centern och libbarna är sura över att FS och Soc tycker annorlunda, det roliga är att det blir vi Obundna och Ålands Framtid som troligtvis avgör….

Återkommer senare om hur det gick

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hej igen, Håller med dig om golfbanor. Jag tror inte på fler men dom funderar i regeringen allvarligt på att stöda en i finström till 100% och även en på Brändö och Föglö….inte klokt. Jag tror eventuellt att kanske kanske en i Föglö skulle funka den dag det finns en tunnel men inte före. Då är den en av de exklusivare i världen.Motorbana däremot är på G vad jag förstår och den kommer jag att stöda.Dyka tycker jag du skall börja med, finns ju både dykklubbar och företag på Åland. Oxygene är riktigt bra tycker jag men det kanske är billigare om du kontaktar dykklubben Nautilus. Det är jätte skoj!

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Annica writes:Ok.Tja man måste tänka ekonomiskt det har du rätt i.Men fler golfbanor?Ge mig styrka :-)Om jag vill bygga motorbana så är det tvärstopp.Men vill jag bygga en idrottsbana av något slag så javisst inga problem :-DSkulle föressten vilja börja dyka.Men attan vad det kostar.Lyssnar på er i radion nu och man förstår knappt hälften av allt..

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hejsan Annica, För mig är det helt enkelt det mest ekonomiskt förmånliga som jag baserar mina beslut på i det här ärendet. Visar det sig att det blir billigare på sikt att bygga en tunnel än att bygga färjor och sköta driften av dem så är jag för en tunnel. Sen tror jag att det finns flera nationalekonmiska fördelar med en tunnel där exempelvis kanske en golfbana skulle kunna fungera på Föglö (vilket jag inte tror skulle funka om man bara har färja), fler skulle kunna bosätta sig där men jobba i Mariehamn (där arbetsplatserna troligtvis kommer finnas).Håller däremot med dig att oavsett om det blir en tunnel eller inte så är det skam på torra land att det inte finns ett bokningssystem som fungerar. Särskilt när vi har en företagare på Åland som bevisligen gör ett av de bästa bokningsprogram för färjor som finns i världen. Anders Rundberg (carus Anite). Vi pratar om att stöda det lokala, men LR köpte ett bokningssystem från Österbotten som inte fungerar…Men man blir ju inte profet i sitt eget land, vilket jag tycker är synd i detta fall

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Annica writes:var e din egen ståndpunkt i tunnelbygget?Ja eller Nej.För min del så är det ett Nej trots jag skulle ev komma snabbare till stugan.Men halva nöjet att åka dit är ju skärgårsfärjorna.Smidigare o bättre bokningssystem kunde vara A och O.Just nu funkar inte det som det skall och man blir heller inte bra bemött då man försöker få plats ombord.Men skärgårsfärjorna ska leva kvar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s