Månadsrapport nr. 2 av 48

Publicerat: 28 februari, 2020 i Personligt

Har som plan att under den här mandatperioden, varje månad, kort sammanfatta vad som händer i den här ”bubblan” jag befinner mig i. Mest som en anteckning/dagbok för mig själv att kunna titta tillbaka på, efter att åren går, men även för att jag tycker att folkvalda politiker skall vara transparent med vad de gör, vem de träffar (dock inte alla jag träffar) och hur de fördriver sina dagar. Här kommer en översikt av vad jag gjort under februari.

Tycker själva att autocorrect belv lite roligt på ett inlägg. Hittar du det?

Några större saker som är avklarade och avbockade på min ”to do list” den här månaden är projektet forskningsfiske gällande torsken (första fiskaren åker ut imorgon lördag för att vittja näten imorgon söndag) och ökningen av de ekonomiska stöden till skärgårdsbutikerna.

Jo, en massa andra beslut är också tagna men de hittar ni på regeringen.ax och sen är det många frågor som tar oerhört mycket längre tid att lösa men jag jobbar på skattegränsen, biogasutveckling, riskkapital, öka inflyttningen och besöka en massa företag.

Var även idag till KHS och höll två 39 minuters ”Inspirationsföreläsning om företagande, ur den åländska näringsministerns synvinkel, anpassat för 14 åringar”

Det var längesedan jag gjorde något liknande och märker att som allting annat man gör, så måste man träna. Bara köra på ”gehör” blir inte superbra. Men jag vet iallafall att ingen annan näringsminister skulle gjort det på samma sätt, på gott eller ont. Det får väl framtiden utvisa 🙂

Vill du se presentationen så hittar du den här>>

Kommer snart med ett längre blogginlägg om fiskodling också. Jag var som många andra på ett seminarium om det igår, oerhört intressant och positiv, men jag måste renskriva och lägga någon sömnlös natt på det innan jag publicerar. Fiskodling är dock en framtidsbransch, tro mig när jag säger det.

Nu är klockan strax 17:00 och jag har lovat vara hemma lite tidigare idag, så det är bäst att jag åker. Måste bara via byggis och hämta lite grejer….
Trevlig helg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s