Flytt, förändring och framtiden

Publicerat: 29 juli, 2019 i Personligt

Jag har alltid gillat förändringar. När jag var liten och vardagen rullade på och inget speciellt var på gång att hända i livet så möblerade jag ofta om i rummet. Jag är helt övertygad om att varje förändring är en möjlighet till förbättring men definitivt vet jag att det inte kommer någon förbättring om man inte börjar med att göra en förändring.

Innan jag träffade Eva gick mitt liv i två års cykler. Då gjorde jag något helt nytt nästan vart annat år. Efter att jag träffat Eva har förändringscykelns längd ökat och nu är det ca. vart fjärde år som jag ”förnyar” mig själv eller min omgivning på något sätt.

Oftast så är det inte långt mellan tanke och handling utan jag inser att när min förändringscykel närmar sig sitt slut så kommer jag på mig själv att sätta igång något projekt som kanske varken har någon början, slut, huvud eller fötter. Planering, budgetering, ritningar och annat som kunde vara bra att göra innan jag drar igång, det reder jag upp längs vägen. Så har det alltid varit och så kommer det förmodligen att fortsätta.

Det senaste projekten, de senaste åren, efter att jag slutade som näringsminister har varit SteelFMhjälpen och husbygget i Ulfsby. Två projekt jag är väldigt stolt över. Hade jag inte slutat med politiken hade inte dessa två projekt blivit av. Det ena har förbättrat livet för många barn och äldre på Åland, det andra har förbättrat livet för Eva och mig.

Nästa stora projekten som inleds den här veckan blir att flytta SteelFM, igen. Jag vet dock inte för hur mångte gången jag har plockat upp, plockat ner, monterat ihop, monterat fast, installerat system, datorer och kopplat kilometer med kablar under de senaste 20 åren.

Visst är det mycket jobb, visst kan det vara lite komplicerat och visst vet man vad man har men inte vad man får. Men en flytt är på något sätt det ultimata ”starta på nytt/förnya sig själv” projekt man kan göra. En flytt är förutom ett utomordentligt bra tillfälle att städa, slänga och reda upp i alla grejer man har även möjligheten att förnya sin teknik, sitt sätt att tänka och sättet man gör det man gör på.

SteelFM kommer alltså flytta ifrån våra fantastiska lokaler på Ålandsvägen 17 till lokalen som är ovanför Maxinge, granne med Elvaruhuset och platsen där PAF hade sitt tillfälliga kontor under 15 månader när de byggde nytt.

Tanken med flytten är att vi ska skapa en kreativ och modern ”småföretagarby” på ett av de mest centrala områden vi har på Åland. Det unika i fastigheten är de ca 600 kvm stora gemensamma ytorna där man kan hänga, hålla möten, köra en utställning, delta i ett seminarium, ordna mingel, afterwork, företagsfrukostar eller föreläsningar i.

Lokalen är unik för Åland och målsättningen är att det skall bli en av de mest  innovativa, trevliga arbetsplatser och en mötesplats där idéer utbyts, olika erfarenheter delas, företag korspollineras och att nya affärsmöjligheter skapas.

Huset kunde kallas mycket och vi har inte bestämt namnet på det än, Drivhus, Växthus, Hjärnkontor, Kontorshotell eller Företagsby. Vi använder dock arbetsnamnet ”Framtiden”.  

Är du intresserad av att hyra ett eller flera rum på några kvadrat eller vill du och ditt företag ha ett eget kontorslandskap på några hundra kvadrat? Just nu är allt möjligt.

Steel FM flyttar dit i slutet av september och flera andra kreativa företag och entreprenörer har redan visat intresse.  Är det här något för dig?  Vill du kalla Blomstringevägen 12 i Jomala för jobbet? Behöver du också en förändring? Hör av dig.

Här är en film som jag gjorde för några år sedan.

Välkommen till Framtiden 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s