En altan, en ursäkt och lite bilder

Publicerat: 27 juni, 2019 i Personligt

I går eftermiddag träffade jag en man i butiken som var väldigt upprörd över en sak jag hade sagt i radion i måndags.

Jag har funderat en hel del på hur han uppfattade det jag sagt och inser att jag var onödig, uttryckte mig lite väl hårt och att jag bör tänka mig lite för innan jag öppnar mun. Särskilt när jag är i radion. Sagt är sagt och det går inte att få det ogjort men det är inte för sent att be om ursäkt.

Det handlade om att jag berättade om hur jag byggt min altan. Allt med åländskt impregnerat virke och jag var tyvärr lite sur, arg, bitter över att jag haft svårt att få tag i åländskt virke som uppfyllde min standard, både vad gäller mängd, längd och kvalité. Samt att jag tyckte det var konstigt och tråkigt att byggvaruhandlarna tvingas till att importera virke ifrån Sverige och Finland för att mötta efterfrågan av virke som behövs på Åland, särskilt efter stormen Alfrida.

Så på grund av att virket var ojämnt (skall vara 145mm brett, var mellan 140-150mm), var fullt av svarta hål/lösa kvistar, krokigt, vint och omöjligt att få tag på rätt längder (för att undvika spill). Så resulterade det i att det tog oerhört på krafterna att ”vålda/bönda” brädorna på plats med kofot, hammare och styrka samt sortera bort det allra värsta. Det i sig resulterade i mängder med spillvirke samt att det tog flera dagar längre än planerat att få allt på plats. Men det värsta för mig (förutom att det stör mig att slutresultatet efter så många timmar inte är perfekt) är att ryggen min fick utstå för mycket påfrestningar, vilket resulterat att jag fortfarande nu en vecka efteråt knappt kan göra någonting. (det tar lite på humöret)

Så det är kanske en förklaring till varför jag ondgjorde mig över det åländska virket, jag som annars talar mig varm för allt åländskt. Det ursäktar dock inte att jag var onödigt raljerande och jag vill be om ursäkt för det. Jag kommer fortsätta bygga med åländskt virke, jag kommer tänka mig lite för vad jag säger och jag hoppas de åländska skogsindustrierna inte exporterar bort allt prima åländskt virke utan även lämnar lite kvar på ön så att bygghandlarna inte importerar virke hit, som växer här.

Sen avslutningsvis så uppskattar jag att ni lyssnar och även säger till när jag, Ande eller någon annan går över gränsen.

Trevlig sommar.

kommentarer
  1. Fredrik Persson skriver:

    Vilken underbar altan, verkligen trevligt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s