#SteelFMhjälpen2018

Publicerat: 9 oktober, 2018 i Personligt

img_3572För ungefär ett år sedan startade vi planeringen med att genomföra Steel FM:s största satsning någonsin. Nämligen insamlingskampanjen SteelFMhjälpen.

SteelFMhjälpen är en åländsk variant av Musikhjälpen som i sin tur är en svensk variant av den nederländska radiostationen 3FM:s ursprungsprogram ”Serious Request”.

Det var egentligen ett ganska omöjligt uppdrag att från ingenting skapa en insamlingskampanj som skulle börja några veckor senare och avslutas vid nyår med en, 64 timmar lång, nonstop direktsändning ifrån en glasbur på torget i Mariehamn.

För ett år sedan fanns ingenting på plats, varken teknik, glasbur, programinnehåll, sovarrangemang, sponsorer, gäster…  Allt som fanns var en tanke och en vilja att göra något annorlunda, något större, något som skulle betyda mycket för någon annan.

Evenemanget blev en fullkomligt magisk succé där hela Åland ställde upp och engagerade sig för någon annan än sig själv. Både i och utanför buren. Artister, musiker, konstnärer, gäster, privatpersoner, unga som gamla. Små som stora företag, fullmäktigeledamöter och organisationer. Många var de som ville vara med att hjälpa oss hjälpa och bidra med vad just de kunde erbjuda. Det handlade inte bara om pengar utan också om tid, varor, tjänster och engagemang.

Förra året gick de insamlade medlen till Rädda Barnen på Ålands Barnfond. Du kan läsa ordförande Petra Brunilas tackbrev till alla bidragsgivare här>>, 

Vi hade ett högt uppsatt mål, nämligen att samla in €30.000 till fonden (det i sig var dubbelt mer per capita än Musikhjälpen lyckats med i Sverige). Målet fullkomligt krossades när redovisningen sammanställdes, slutsumman närmade sig otroliga €70.000 och pengar fortsatte strömma in långt efter att sändningen slutade.

Snart är det dags igen.

Tankearbetet har pågått till och från hela året och nu har det praktiska arbetet börjat. Än finns det en hel del saker som är öppna och väldigt mycket kvar som skall göras. Det viktigaste är dock att grundprinciperna för insamlingen, fortfarande gäller.

  1. Pengarna som samlas in skall oavkortat gå till ändamålet för insamlingen. (administrationskostnaderna hos mottagaren eller våra kostnader för att genomföra evenemanget måste finansiera på annat sätt)
  2. Pengarna skall stanna och hjälpa människor på Åland
  3. Det skall finnas ett verkligt behov och de insamlade medlen skall göra faktisk skillnad
  4. Föreningen eller organisationen som tar emot pengarna måste visa ett äkta, ärligt och riktigt engagemang samt verkligen kunna och vilja, hjälpa oss hjälpa.

SteelFM-hj+ñlpen-storJag är övertygad om att vi tillsammans kommer att göra stor skillnad i slutet av det här året. Nu vet alla på Åland vad SteelFMhjälpen är samt vilken kraft det finns i en lång direktsändning som hörs/syns dygnen runt i radio, på webben och i TV.

I år kommer vi göra allt, lite mer. Det vi gjorde bra förra året siktar vi på att göra ännu bättre och jag hoppas och tror att det fantastiska engagemang som ålänningarna visade förra året, kommer överträffas det här året.

Mer information om #SteelFMhjälpen2018, vart pengarna går, vad målet är, vem som sitter i glasburen, vad som kommer hända…. kommer inom kort.

Vet du redan nu att du vill vara med och hjälpa oss hjälpa?
Hör av dig till oss på SteelFM.

Tillsammans gör vi skillnad.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s