Sökes – ”Klint Glove Ambassadörer”

Publicerat: 17 september, 2017 i Personligt

IMG_0791Det är väl kanske ingen hemlighet att jag är en riktigt inbiten ”handsk-nörd”. Jag har i många år letat över hela norra hemisfären efter de absolut bästa, mest optimala, starkaste, slittåligaste, mångsidigaste och säkraste arbetshandskarna i världen.

För snart tio år sedan hittade jag en tillverkare i Syd Korea, som enligt mig (och många med mig) tillverkar världens bästa handskar. Tillsammans med tillverkaren har vi tagit fram en modell som jag kallar Klint Glove.

Det senaste decenniet har jag sålt långt över 5000 exemplar och bara det senaste halvåret (sedan nystarten på Ålandsmässan i Alandica) har det sålts mer än 1000 par hos de fem återförsäljare som finns på Åland. Kunderna är oerhört nöjda och jag träffar ofta på personer i olika yrkeskattegorier som lovprisar handskarna.

Det är allt från byggarbetare, hovslagare, glasmästare, plåtslagare till betongarbetare, trädgårdsmästare, fiskare och vanliga hemmafixare.

Klint Glove har några fantastiska egenskaper. Det först är att de är av högsta skärskyddsklass (här>> kan du läsa mer om det) sen är de oerhört slitstarka (det går att knappt att få hål i dem, men om du kämpar, sliter och nöter med grus, betong eller armeringsjärn, ja, då kan du få hål i dem, vanligt normalt arbete sliter dock inte ut dem).

Inte nog med att de har dessa två egenskaper, de är även sömlösa, andas, har bra grepp och går att tvätta. Hur kommer det sig då att de är så fantastiska, kanske du undrar?

Hemligheten är materialet de är tillverkade av. Det formella namnet på fibern som Klint Glove är tillverkad av är Ultra-high-molecular-weight-polyethylene, eller UHMWPE vilket är den korrekta förkortningen. Fibern är 15 gånger starkare än stål och används för att tillverka höftledsinplantat, fallskärmslinor, skottsäkra västar och mycket annat som verkligen måste hålla. UHMWPE är betydligt starkare än kevlar (som är cirka tio gånger starkare än stål), fibern brukar även kallas DYNEMA (även om det är ett registrerat varumärke, inte själva fibern i sig)

Finns det då inga nackdelar med handsken? Kan den verkligen vara så bra?

Jo den har några nackdelar, det första är att den är kall att använda på vintern, särskilt i minusgrader och om de blir våta. Därför håller vi nu på utvecklar en nordisk variant som skall klara våra breddgrader. Jag hoppas kunna ha en version att erbjuda till kommande vinter. Den andra nackdelen är att de inte går så bra att använda med skärmarna på smarttelefonerna. Men det skall även det i framtiden lösas.

Så varför skriver jag det här inlägget?

KlintgloveEn orsak är att jag funderar på att börja exportera dessa fantastiska handskar till Sverige, Finland och övriga norden. Om man tänker på att det sålts över 1000 par handskar det senaste halvåret på Åland med en befolkning beståenda av 29000 hårt arbetande människor, då borde det gå att sälja även på andra ställen. 

Så ett mål den här hösten är att hitta några samarbetspartners och öka försäljningen utanför Åland. Jag vet att det finns väldigt många nöjda kunder på Åland som har många års erfarenhet av användandet och jag tycker att resten av norden borde erbjudas samma sak.

Jag brukar få höra att jag låter som en frikyrkopastor när jag pratar om handskarnas förträfflighet och att det låter för bra för att vara sant. Problemet är givetvis att när jag pratar om handskarna, blir åhöraren generellt lite skeptisk. För det första säljer jag dom och för det andra har jag varit politiker 🙂

Så det här inlägget är helt enkelt en förfrågan om det finns någon/några villiga personer därute  som är lika passionerade som jag är över Klint Gloves egenskaper och är villiga att dela med sig med några ord, bilder och skriva en recension av handsken som jag kan använda i olika sammanhang. Man kan säga att jag söker lite ”Klint Glove ambassadörer”?

Vad förväntar jag mig då av en ”Klint Glove ambassadör” 

  • Att de har lång erfarenhet av att använda handskarna
  • Att de säger ärligt vad man tycker om handskarna och kan stå för det
  • Att de är både män och kvinnor ifrån olika yrkeskattegorier
  • Att de skriver och står för ett kort citat (gärna med en bild)

Vad kan jag då erbjuda en ”Klint Glove ambassadör”:

  • Förutom att hjälp mig så får man vara med och frälsa fler 🙂 och med det medverka till att färre handskador uppstår
  • Dessutom får varje utvald ”ambassadör” en bunt demo-ex att dela ut till vänner/kollegor/bekanta (samt givetvis använda själva)
  • ”Krossmarknadsföring” – alltså du/din verksamhet kommer kunna medverka i de reklamutskick/sociala medier/ hemsidor/ radio och bloggar som Klint Glove gör.

Är det här något du kunde tänka dig hjälpa mig med?

Om så, skriv några rader, berätta om dig själv, din verksamhet samt din erfarenhet av handskarna. Skicka gärna med en bild på dig själv (gärna där du använder handskarna) och ett kort citat. 

(Om jag använder din recension i officiella sammanhang utfaller mitt erbjudande, kan givetvis inte lova att alla 5000 användare där ute får plats i ”ambassadörs-programmet)

Intresserad, villig? Om så, skicka mig ett mail på fredrik@steelfm.net

 

kommentarer
  1. Anonym skriver:

    Varit yrkesman i 30 år. Handskarna är nog bra men det borde finnas en ”kort” modell som man inte måste ”rulla” upp på underarmen om du förstår vad jag menar. Det blir lite jobbigt när man har ”vattenjobb”. Ena stunden e det handskar på andra finlir utan handskar. Otydlig? Kom ner till Pommern dockan så kan vi förklara!

    Gilla

Lämna en kommentar