Mitt tal (och sång) vid Emmaus invigning

Publicerat: 20 februari, 2014 i Politik

Bild
När Carina frågade mig om jag ville säga några korta ord vid dagens invigning tog det mig ungefär fem sekunder att tacka ja. Hon berättade också att det var en annan minister nämligen Olof Salmén som höll motsvarande invigningstal förra gången det var en stor händelse i Emmaus Ålands historia för 14 år sedan.

När jag tänker på Emmaus Åland är INTE det första jag tänker på :
– er modevisning under Kulturnatten även om den är en av de största begivenheterna under kvällen,
– det är inte heller det gamla ÅCA huset där ni tidigare huserade
– och det är inte all den stora, viktiga verksamhet ni bedriver lokalt och internationellt

Det första jag tänker på när jag tänker på Emmaus Åland är alla starka, driftiga, modiga & målmedvetna kvinnor som har gjort ”allt detta möjligt” men jag tänker också på Perkka och hans vänner och så tänker jag på alla nya Ålänningar som engagerar sig, berikar och gör Åland trevligare, roligare och härligare.

Vi politiker prata ofta om entreprenörer och vikten av företagande. Vad ett samhälle behöver är människor som är kreativa, uppfinningsrika, innovativa och som ser möjligheter istället för problem. Det gör verkligen alla ni.

Det finns oerhört många människor på Åland som har oerhört många bra idéer, men en bra ide som inte förverkligas är ingen riktigt bra ide´. Vad som behövs är människor som ”genomför sina idéer”, människor som vill något, sen agerar, som engagerar sig och förverkligar dem.

Här är Emmaus Åland ett lysande exempel och föredöme på entreprenörskap, konkret handlande och agerande. Emmaus Ålands historia är en framgångssaga, ett gott exempel för andra att inspireras av.

Men Emnaus Åland hade aldrig blivit vad det är idag utan hängivna, engagerade människor som frivilligt ger av sin tid och jag är även övertygad om att den kanske största faktorn för framgången är mångfalden, djupet och bredden av människor, alla olika individer som ger all den kapacitet de har utifrån sina förutsättningar.

Emmaus Åland och personerna bakom är ett exempel på vad människor med en dröm kan genomföra bara det finns en vilja som är äkta och ärlig. Den här nya lokalen på Strandgatan är något som alla NI som engagerat er i, arbetat för och givit er tid, svett och säkert även en del tårar för, skall vara extra stolta över Idag. Vi andra, ska vara tacksamma för allt ni gör.

Jag lovade hålla mig kort men Innan jag slutar vill jag önska personalen, VD:n, styrelsen och framförallt alla medlemmar en fantastisk framtid, många roliga stunder och jag hoppas ni kommer förverkliga många fler av alla de idéer jag vet att ni har.

Kan jag hjälpa till på något sätt på vägen, tveka inte att höra av er, jag sitter här mittemot och ser det nya –”Kulturhuset”-  genom mitt arbetsfönster alla dagar.

Nu kommer jag strax lämnar jag över själva bandklippandet till två personer, den första är en ung, påhittig, kreativ person, med oerhört mycket energi och engagemang och som bokstavligen varit med ifrån Emmaus började och den andra är …Linus…

Emmaus Åland ni har verkligen bevisat :

Att Ni kan övervinna allt,
Skeptiker och sämre tider
Ni plockade fram ert engagemang,
Ni har visat att ni kan, och det var ni som vann.

Strandgatan kommer aldrig bli sig lik,
Ni kommer förändra Mariehamn i grunden
Ni kommer med glädje och med sång
Ni kommer med kreativitet och håll igång

Ni kan övervinna allt.

 

Här>> kan du se en liten kort snutt av sången 🙂

kommentarer
  1. […] – mitt svar på Nya Ålands krönikör Maj-Len Lindholm som slår en massa rallarsvingar. Februari – höll jag ett invigningstal när Emmaus öppnade upp portarna i gamla Alko-fastigheten Mars […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s