Fyra åländska appar

Publicerat: 27 juli, 2016 i Politik

Sedan 2006 har jag varje månad bloggat mer eller mindre intensivt här på frille.com. Vissa inlägg har fått stor spridning och andra lite mindre. Insåg nu att senast jag skrev något så var det slutet av juni och att vi nu närma oss slutat av juli. Inte bra.

Jag kan lova bot och bättring till hösten för det är en hel del på gång med både husbygge och annat som jag tänkte föreviga här. Jag är övertygad om att bloggen och mina inlägg på Facebook och Instagram kommer att vara otroligt roliga att ha om jag får förmånen att bli gammal (siktar på 100år)

Men det var inte det här jag tänkte skriva om idag utan fyra ”åländska” appar jag använder, vissa dagligen andra lite mer sällan. Men de är alla värda att ladda ner, gör det.

image

På plats ett:
Mariehamns Taxi-app.
En app som jag efterfrågade i många år och som är helt enkelt suverän. Personligen tycker jag att alla Taxibilar på Åland borde vara ansluta till den och att den bil som är närmast kunden ska få körningen. (Det är dock en annan fråga som jag haft åsikter om tidigare och nu låter andra driva) Har du inte laddat ner den, gör det. Efter en enkel registrering är det bara att boka Taxin och du kan följa bilens väg på skärmen, sitta kvar inne tills den närmar sig och helt enkelt gå ut och möta den i dörren när den anländer.

På plats två:
RBS Juhlapesu-tvättapp
Alltså en app som gör att jag slipper stiga ur bilen när den behöver tvättas. Allt fungerar automatiskt och tvätten gör ett superbra jobb. Smidig registrtreringsprocess och första tvötten gratis. Testa du också!

På plats tre:
En nykomling. Kloink. Smart genomtänkt app som underlättar för kunderna som vill stämpla (kloinka) sina förmånskort. Hur ofta har du inte köpt blommor, biltvättar, luncher, kaffe etc fått ett stämpelkort, lyckats få tre av fem stämplar och sen fjärde gången du handlar samma sak är kortet hemma, borttappat eller i den andra bilen…. Med kloink är det bara att ta fram telefonen och kloinka, och alltid ha alla stämplar med dig. En smart app som löser ett litet men mycket irriterande problem. Ser fram emot att fler butiker ansluter sig och att konceptet utvecklas. Snyggt jobbat Niklas och Joakim.

På plats fyra:
Steel FM appen
Här kanske jag är lite partisk men det struntar jag i 🙂
Använder den dagligen, oavsett var jag är i världen för att gratis få höra åländsk kommersiell radio med en knapptryckning. Ladda ner den du också.

Alla appar finns både för iphone och android. Önskar dig härmed också några trevliga sista dagar på Rockoff. Hörs på bloggen i början av augusti, då med en uppdatering av Lugne 2.0

kommentarer
  1. pad skriver:

    😉 Eftersom ´Klink´ bara funckar där, fick jag nu en ännu större orsak att flytta till Aland, ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s