Gästinlägg – Evas svar på dagens artikel

Publicerat: 24 maj, 2016 i Politik

steel_gang
Med tanke på den artikel som publicerades idag i Ålandstidningen om Steel FM, vill jag som VD för bolaget skriva av mig lite. Frågan är då var jag kan få fram mitt budskap med störst möjliga räckvidd? Svaret blev självklart, givetvis här på Fredriks blogg.

Ökad omsättning, ökad trivsel, ökad kvalité, större antal nöjda lyssnare och fler kunder. DET är vad vi på Steel FM dagligen jobbar med för att uppnå. Och ärligt talat så går det riktigt bra just nu. Vi som jobbar här har roligt, vi trivs, vi känner att vi är på rätt väg och lyssnarna är positiva. Det beror bland annat på att vi målmedvetet under en längre tid satsat på följande:

Utvecklat programinnehåll, ökad personalmängd, höjda löner, personal som trivs, nya lokaler och nyligen genomfört den största tekniska investering i radions historia.

Att satsa på innehållet, personalen och tekniken under en tid där de flesta andra mediebolag har det lite tuffare, var för oss ett givet val. Att sänka ambitionen på innehållet, köra på gamla grejer och minska på personalen, det tror inte vi är rätt väg att gå, även om det givetvis skulle kosta mindre och resultera i större vinster. Vi tror att ökat lokalt innehåll blandat med glädje, humor och värme kommer övervinna och överleva.

Givetvis har dessa satsningar de senaste åren gjort att vår vinst har minskat, det behöver man inte vara en raketforskare för att räkna ut. Men det är även ett medvetet val ifrån oss.

Mitt mål, med Steel FM, är att leverera en bra produkt, sprida glädje och att ha både nöjda kunder, lyssnare och personal. Det kostar och jag kan här och nu säga att jag inte kommer dra ner på ambitionsnivån eller på de utgifterna så länge styrelsen är av samma åsikt som jag är.

På bolagsstämman i fjol den 30.4 föreslog styrelsen att ingen dividend skulle utbetalas, just med tanke på våra expansions- och framtidsplaner. Detta förslag underkändes dock av Ålandstidningens representant Niklas Lampi som med stöd av Aktiebolagslagen del 4 13 kap § 7 krävde minoritetens rätt till vinstutdelning på stämman. Detta trots att 2014 visade ett mindre bra resultat och att vi presenterade framtidsplanerna och visionerna som vi visste skulle kosta.

Eftersom minoriteten har rätt till sin del, betalade Steel FM ut €3496 i dividend till ÅTT förra året. Inför det här årets stämma, kände vi att vår satsning är rätt och att det här året har inletts bättre än det förra. Därför föreslog styrelsen att bolagets största dividendutbetalning någonsin skulle göras eftersom tidigare års vinster ger oss den möjligheten, således får ÅTT i år €19.000 i dividend av Steel FM.

Vi kommer att fortsätta utveckla bolaget, innehållet och vi kommer satsa på personalen. Vi ser med tillförsikt på framtiden och har många ess kvar i ärmen. Vänta bara. Vi tror på Åland och vi tror på den fortsatta expansionen av radio och digital media. Vi tror på avgiftsfri underhållning, nyheter, musik och lokalt innehåll. Vi tror på att se glaset halv fullt istället för halv tomt och vi gör det med glädje, värme och passion.

Stort tack till alla som gjorde 2015 till ett bra år och ett ännu större tack till alla er som hör av er med positiv feedback, till annonsörer, lyssnare och till min personal som gör Steel FM till en fantastisk arbetsplats med stora framtidsvisioner.

Eva Karlström
VD, Steel FM Ab

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s