#frille100dagar & #frippe365dagar

Publicerat: 6 april, 2016 i Politik

IMG_5675I morse var jag och körde ett pass med Johannes Nordström på Avancia. Konstaterade återigen hur mycket man egentligen kan göra utan så mycket maskiner och tillbehör. Väger man 98 kilo är kroppen en ganska bra maskin att jobba med.

Jag måste också säga att många av de övningar/repetitioner vi gör, så har jag gjort tidigare i mitt liv, men jag har gjort dom fel. Det är otroligt stor skillnad på om man gör som Johannes säger eller om man ”fuskar” på sitt eget sätt, som man alltid gjort. Rekommenderar varmt att du tar några pass nu och då med en PT som kan visa dig enkla men rätta rörelser (det trodde jag aldrig jag skulle säga).

Måste också berätta att vi avslutade passet med ett femton minuters boxningspass. Tusan vad slut jag blev. Skäms lite som gammal boxare att jag inte hade bättre teknik och uthållning än vad jag hade men jag får trösta mig med att det var över 20 år sedan jag stod i ringen.

Jo, jag har gått en boxningsmatch, men jag slutade efter den första och enda. Insåg att jag inte var lämpad som boxare, för det första så vägde (och väger) jag alltför mycket så jag hamnade i super tungviktsgruppen (där är alla killar dubbelt större än mig och har betydligt längre räckvidd med sina armar) och sen så tyckte jag synd om motståndaren när jag fick in en träff. Ingen bra egenskap som boxare.

Annars så viktmässigt går det åt rätt håll, just nu väger jag 97,9kg och målet att (minst) komma ner till 95,9MHz känns inte omöjligt, även om det är nu som utmaningen börjar på riktigt. Som jag skrivit tidigare så har jag inte vägt under 93 kg de senaste 20 åren så kommer jag dit ner är det en riktig bedrift. Snart är halva tiden av detta projekt avklarat, sen gäller det att hålla den vikten och livsstilen.

En annan som idag börjar sin resa, kamp och väg mot förändring är Frippe på radion. Läs mer om hans projekt och följ hans resa på http://www.steelfm.ax och Steel FM:s facebook. Han skall gå ner 40 kg på ett år, det är en riktig utmaning det!

Tycker den här filmen som vi gjorde är lite rolig. Se den, dela den och stötta Frippe i sin strävan mot en ny kropp och ett nytt liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s