Övning ger färdighet

Publicerat: 23 december, 2015 i Politik

imageFörlåt mig bloggen, det är nästan två veckor sedan förra kladdkakan. Den förra var den mest avancerade dittills (dock långtifrån den godaste) men ikväll beslöt jag mig för att det var dags att uppta tillverkningen igen. Eftersom jag har lite för många idéer i huvudet så jag beslöt mig för att göra två.

Jag håller fortfarande på att lära mig, förfinar tekniken, utvecklar innehåll, justerar mängder/temperaturer/tider och jag har lång väg kvar.

Jag är mycket medveten om att jag inte har någon utbildning eller erfarenhet för att göra detta, men jag brukar säga till de ungdomar jag föreläst om entreprenörskap och kreativitet för att ”utbildning är nödvändigt, men inte tillräckligt och att man kommer oerhört långt med vilja samt att man inte får ge upp för tidigt. Gör du någonting 10.000 timmar blir du bra på det”.

Varför har du börjat baka? Kanske du undrar. Vad håller du riktigt på med? Ärligt talat vet jag inte riktigt. Jag håller väl kanske på lever som jag lär och vi får helt enkelt se var det slutar.

Jag tänkte hålla på så länge det är roligt med ett mål att ingen skall vara bättre än mig på att tillverka goda, kreativ och annorlunda kladdkakor när jag är färdig. Jag är också helt övertygad om att jag kommer nå det målet innan jag gjort 10.000 stycken 😉

Jag har så många varianter och kombinationer kvar i huvudet som jag vill göra så jag börjar tro att det kanske kommer ta så många innan jag har svaret och kan sluta. Ikväll kan jag iallafall konstatera att tekniskt sett är jag riktigt nöjd. Frågan är hur hur det smakar? Det får jag vänta på tills imorgon. Nu skall de få stå och svalna i sina formar över natten.

Idag blev det En fireball/pistage/havssalt-chokladkladdkaka med en julfrosting av glögg och vitchoklad. Den andra en klassisk dubbelbailys-chokladkladdkaka med en topping av mörkchoklad och rostade kaffebönor.

Nu tar jag kväll och säger sådär kvällen innan julafton. En riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År på dig. #10000kladdkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s