Frihet är det bästa ting

Publicerat: 25 november, 2015 i Politik

imageIdag på eftermiddagen avlägger lantråd Katrin Sjögrens nya ministär sin ministerförsäkran. För fyra år sedan var jag en av de ministrarna som gjorde det och jag kan ärligt talat säga att det är en högtidlig känsla att läsa den eden i regeringens plenisal och med det ta på sig ett stort ansvar som följer med en 24/7/365×4.

Idag på eftermiddagen blir jag befriad ifrån mitt ämbete, mitt uppdrag och mitt förvärv. Jag förlorar en del förmåner och oerhört många skyldigheter. Jag mister min fina titel, min lön och min formella politisk makt.

Idag på eftermiddagen blir jag åter en fri man som kan göra vad jag vill, när jag vill och jag behöver inte längre filtrera vad jag säger genom flera olika lager. Det ansvar som kom med den eden jag svor och som legat på mina axlar lyfts bort och jag får återgå till mitt riktiga liv.

Idag på eftermiddagen avslutar jag min högskoleutbildning och värnplikt och med det börjar en ny tid för mig och för landskapet. Friheten är mer värd än en bra lön och en fin titel. Frihet är det bästa ting.

Idag på eftermiddagen fortsätter min resa som du även kommer kunna följa här på bloggen där etapp ett är att bli fullt frisk i ryggen och hitta tillbaka till sömnen. Enligt statistiken har jag precis avklarat halva mitt liv och får jag vara frisk kommer jag hitta på mycket skoj, intressant och galet framöver.

Ett stort tack till alla jag fått förmånen att arbeta med under åren, ingen nämnd ingen glömd och jag är övertygad om att vi kommer synas, höras och ha med varandra att göra igen.

Nu kör vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s