Politiskt testamente på kommande

Publicerat: 10 juli, 2015 i Politik

581794_10151398591402397_1347057695_nSåhär sista dagen på veckan i mitt liv som jourhavande minister (iallafall för den här gången) tänkte jag önska er alla en härlig sommar. I eftermiddag går jag på semester, i fyra veckor! Konstaterade att det är första gången i mitt liv som jag formellt har fyra veckor ledigt i rad. Känns lite skrämmande och härligt på en och samma gång, skall försöka få ordning på sömnen och komma igång med träningen på riktigt.

Efter semestern är det full fart igen i politikbutiken men då handlar det mesta för mig om att slutföra det jag satt igång, knyta ihop säcken med öppna frågor och lotsa de sista öppna ärendena i hamn. Och givetvis få ihop en budget för 2016 som nästa regering har att utgå ifrån.

Jag varit med och förändrat en hel del under mina år i politiken men det finns givetvis flera frågor och områden som jag inte lyckats komma i mål med och mer som borde göras. Därför tänkte jag den här sommaren och hösten skriva några inlägg på bloggen som jag hoppas nästa lagting och regering kommer fortsätta arbeta med. Ett slags ”politiskt testamente” inom några olika områden.

Men en sak kan jag lova redan nu. Efter att jag slutar med politiken kommer jag inte börja klaga/knorra på de som försöker och med det bli en ”sur-gammal-gnäll-gubbe” utan fortsätta sprida det positiva som Åland har att erbjuda och aktivt jobba med att öka företagandet och befolkningen här, men på ett annat sätt.

Jag är övertygad om att ålänningarna får de politiker de förtjänar i valet den tredje söndagen i oktober och att de som blir invalda kommer göra sitt bästa, efter sin förmåga, att förvalta och utveckla Åland ännu mera.

Jag har nu snart gjort mitt inom politiken så jag utmanar och uppmanar dig att ställa upp, tro på något, driv den linjen, lova inte mer än du kan hålla, ta ansvar och stå för det även när det blåser. Kom ihåg att det inte finns någon gratis lunch och allt du vill göra måste finansieras av någon annan. Känner du att du inte kan ställa upp i höstens val så kan du iallafall rösta. Gör det.

Bloggen som jag haft sedan 2006 och skrivit nästa 1500 inlägg på kommer fortsätta leva och jag hoppas du kommer följa den även framöver.

Trevlig sommar

kommentarer
  1. jopimi skriver:

    Väntar men nyfiken spännig på Ditt ´testamente´ !
    Din blogg har blivit en glädjestråle för mej, då den dyker upp i min @-post !

    Med sommar-regniga hälsningar från Esbo.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s