Tredje svaret på dagens insändare

Publicerat: 13 oktober, 2014 i Politik

Det var idag tre olika insändare i Nya Åland som hade med mig och mitt ämbete/områden att göra. De första två svarade jag på i morse i tidigare inlägg, här kommer det tredje svaret.

Hej Henrik,
För det första så måste man se på bokslutsuppgifterna för att få en korrekt bild av användningen av anslagen. Tidigare landskapsregeringar har haft en överbudgetering av sysselsättningsåtgärderna vilket vi på senare år korrigerat, så att budgeten mer anpassats till verkligheten, därför har det varit ganska mycket variationer (luft) i budgeten genom åren. I år har vi dessutom €370.000 i Paf-medel till sysselsättningsfrämjande åtgärder, så de facto har de ökat och inte minskat. Sen är det viktigt att komma ihåg att deltagare i sysselsättningsåtgärder även får arbetslöshetsersättning så momenten bör analyseras tillsammans. De aktiva åtgärderna har inte minskat och den arbetsgruppsrapport som imorgon skickas på remiss ger fler möjligheter till ytterligare åtgärder både för den arbetssökande och för myndigheterna.

Vad gäller Tillväxtrådet så stämmer det att vi inte haft fler formella möten efter den 15 januari, även om jag träffat deltagarna flera gånger personligen sedan dess och vi pratas vid ofta. Det viktiga för mig är inte att hålla möten, utan att det kommer ut något konkret av de tankar och idéer som diskuterats i Tillväxtrådet. Bara för att ge två exempel på vad vi jobbat med sedan januari så är Åland Business Lab ett och Ålands Näringslivs kommande Digitaliseringsprojekt ett annat exempel. Tillväxtrådet har även diskuterat vikten av fortsatt fokus på inflyttning till Åland och satsningar på högskolan, något jag lyfter kontinuerligt och aktivt jobbar med dagligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s