Återigen stora VINKLADE svarta rubriker i Nya Åland.

Publicerat: 9 oktober, 2014 i Politik

Återigen så tas uttryck ut ur sitt sammanhang och skapas stora rubriker av. Idag citerar Annika Orre mig på tre olika sätt i samma artikel i Nya Åland, sen slår hon upp det stort på första sidan och påstår mig ”hälsa” till arbetslösa att ”Duktiga människor hittar alltid nya jobb”.

Jag är mycket medveten om att det är hårdare tider där ute och att den här hösten/vintern kommer att bli tuff för många personer och företag på Åland.

Annica Orre ringde mig igår och frågade vad landskapsregeringen vidtagit för stimulansåtgärder senaste veckan och om AMS fått mer pengar med anledning av att BORE kallat till samarbetsförhandlingar.

Jag förklarade att vi inte tillfört något extra den sista veckan men att vi i den senaste tilläggsbudgeten ökat på momentet för arbetslöshetsersättningar och att vi har medel reserverade för sysselsättningsåtgärder samt att vi sitter som bäst och behandlar budgeten för 2015 där vi givetvis kommer att beakta de senaste veckornas oroligheter. Jag meddelade också att AMS och regeringen kontinuerligt följer utvecklingen och är medvetna om den. Jag sa även att vår primära uppgift är att vara med och stimulera näringslivet samt att hjälpa människor med olika insatser som är mellan olika jobb.

Jag sa sedan att landskapsregeringen och politiker inte skapar många nya jobb utan att de måste ske ute i det privata näringslivet och där skall vi vara med och stimulera till ökade investeringar, företagsamhet och entreprenörskap, vilket vi gör och kommer fortsätta göra.

Sen konkret till frågan om vad vi gör gällande Bores samarbetsförhandlingarna så svarade jag att ”Duktiga människor hittar alltid vägar till nya jobb” för jag anser att de som jobbar på Bore är just det. Duktiga människor med mycket erfarenhet, kunskap och kompetenser, personer som Åland behöver.

Blir lite less på journalister som vinklar det man säger till något annat än man menar, men så har det väl alltid varit och kommer alltid att vara. Gäller att fokusera på det som är viktigt, att vara med och skapa mer tillväxt på Åland. Det kan vi göra tillsammans. Landskapsregering, kommuner, företag, fackförbund och arbetstagare, det är ingen enmansshow och det finns inte en enda enkel åtgärd att vidta för att åstadkomma det, det kräver hårt arbete ifrån alla parter.

kommentarer
  1. […] det här, där jag klagade på Ålandsbanken och deras sätt att hantera ”bankskatten” Oktober – mitt svar på Annica Orres artikel och Nya Ålands vinklade rubriker och löpsedel (näst […]

    Gilla

  2. Anonym skriver:

    Tidningsdöden liknar mer självmord än något annat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s