Positiva nyheter ifrån Kökar

Publicerat: 11 juni, 2014 i Politik

Igår var en bra dag i en åländsk näringsministers liv. Jag fick förmånen att vara med om att inviga och öppna en fantastisk nysatsning på Kökar. Casper och Susanna Mickwitz beslöt, i slutet av december förra året, att tillsammans med Ålands Utvecklings Ab och några andra investerare köpa verksamheten Birka Skärgårdsbröd av bröderna Karlsson och flyttat produktionen till Kökar, efter det beslutet började det hända saker.

Norra Ålands Industrihus Ab involverades och den 28 januari i år tog bolagets styrelse beslut om att bygga och hyra ut en bagerilokal till det nya bolaget.

På Åland i allmänhet men Kökar (Skärgården) i synnerhet går det att göra det omöjliga. Var någon annanstans i världen kan man annars ifrån beslut om byggande av ett bageri ordna med bygglov, bygga och öppna verksamheten inom fem månader?

Jag önskar Susanna och Casper lycka, framgång och härliga arbetsdagar framöver. Ni är ett lysande exempel på inflyttade driftiga, företagsamma, entreprenöriella människor som gör skillnad. Åland behöver fler som er. Goda exempel som den här satsningen är jag övertygad om att kommer leda till fler satsningar och ge framtidstro till hela vårt åländska samhälle. Kombinationen av framtidstro och människor som förverkligar det de tror på är den bästa medicinen för ökad tillväxt, mer sysselsättning, fler jobb, inflyttning och med det ökad skattekraft.

Här kommer lite bilder ifrån gårdagen. Mer info om Susanna och Caspers satsning Skärgårdsbröd hittar du här>>

kokar5kokar6kokar_2akokar3kokar1kokar4 kokar8kokar7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s