Åland Business Lab

Publicerat: 19 maj, 2014 i Politik

business_labI början av året var jag tillsammans med Tillväxtrådet på besök till HandelsHögskolan i Stockholm. Läs mer om det besöket här>>. Vi bekantade oss speciellt med professor Carin Holmquist exemplariska Business Lab. Den framgång och den succé som det labbet medfört både för skolan, eleverna och arbetsplatserna det skapat, insåg alla vi som var med att skulle kunna bli ett ypperligt instrument för att ytterligare uppmuntra nya unga företagare och entreprenörer till att ta steget och starta eget.

Den största skillnaden på vad Carin gjort och en ”traditionell” inkubator är att fokus ligger på försäljning från första dag samt att tiden man får vara i Labbet är relativt kort. Det handlar om åtta månader. Det finns några kriterier du behöver uppfylla för att kunna söka till en plats i labbet, du hittar alla de kriterierna här>> om du sedan lyckas komma igenom vår gallring så öppnar sig en värd, inte av pengar men med betydligt värde. För det första erbjuds du möjligheten att verkligen jobba hårt och sen får tillgång till ett kontor, en it-uppkoppling och telefon men det som är ännu mer värdefullt är att du erhåller minst fyra timmar konsulthjälp ifrån våra fyra partnerföretag. Låter det här intressant, läs mer här>>

Sök till labbet, ansökningstiden löper till den 29 augusti och uttagning av de första företagen sker måndagen den 15 september.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s