Vårdöbron

Publicerat: 6 mars, 2014 i Politik

vardo_bronIdag fastställdes efter medling i Ålands tingsrätt att Landskapet skall betala €282.000 till Eriksson Bygg Ab för  avbrytande av kontraktet i förtid  gällande Vårdöbrons reparationsentreprenad. Det kommer du kunna läsa mer om i morgondagens tidningar så jag går inte in mer på i det här inlägget utan jag tänkte fokusera lite på framtiden. Just nu pågår en undersökning som kommer utvisa om det behöver byggas en helt ny bro eller om den befintliga bron på något sätt kan renoveras och vad som är det totalekonomiskt mest fördelaktiga. Den utredningen vill jag inte förekomma, utan den får vi även återkomma till när vi har all den informationen.

Det jag dock tänkte spåna lite kring är om det visar sig att bron inte kan renoveras utan att en ny måste byggas, då är mitt förslag att den gamla inte skall rivas utan istället säljas. Visst skulle det kunna bli en ganska annorlunda och häftig grund för en ny stugby, restaurangkoncept eller annan turistisk satsning. Vad tror du om det? Eller har du någon annan idé? Tänk nytt, tänk annorlunda 🙂

Har du förövrigt någon annan kreativ idé du skulle vilja förverkliga, turistisk eller annan?
Då vill jag återigen passa på och uppmuntra dig till att var med i Skraknästet.
Läs mer om det här>>

kommentarer
  1. Anonym skriver:

    Camping, kiosker, vinterförvaring för båtar eller hemmaplan för norra Ålands bouleförening. bara vi slipper betala en miljong för att riva den. Står det.inte en till i Marsund?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s