Kort sammanfattning av mitt jobb 2013

Publicerat: 30 december, 2013 i Politik

Bild
Såhär nästsista arbetsdagen på 2013 tänkte jag försöka mig på en kort summering av vad som hänt politiskt det här året för min del. Inser att det inte är riktigt enkelt. Jag började med att titta igenom min kalender och konstaterar att jag uppskattningsvis varit på cirka fyra-fem möten med olika människor/företag/organisationer, varje dag. Då har jag INTE räknat med att vardagen är ganska inrutad för en minister med politiska gruppmöten varje måndag & onsdag klockan 10.00-12.00, regeringens överläggningar tisdagar & torsdagar 13.00-17.00 och regeringens plenum torsdagar klockan 09.00. Därtill kommer lagtingets plenum som jag borde närvara (och oftast gör) vilket äger rum är på måndagar och onsdagar klockan 13.00. Helt klart är det så att fredagar är bästa dagen om man vill få något gjort!

Här följer några ärenden som tagit lite mer tid i anspråk än annat under 2013 och som jag jobbat med, dock inte i någon prioritetsordning och det finns givetvis åtskilligt mycket mer.

Flygutredningen – Om möjligheten att få till stånd en lågprisflyglinje till kontinenten läs den här>>> 
Norra Ålands Industrihus – Köp av kommunernas aktier, (bolaget har nu äntligen efter 10 års dvala mycket på gång, förutom Haga Kungsgård som redan börjat fyllas med kor.)
GoogleÄntligen svenska på Google Maps samt möjligheterna till ”Map Maker service” (mycket på gång under 2014, hoppas inom kort kunna presentera mera)
Skraknästet – Innovationstävlingens andra år, över 60 affärsidéer har kommit in under de två åren, några projekt redan genomförda och även blivit succéer såsom Hellbergs Båtguide
Maxinge – otaliga möten med otaliga personer för att möjliggöra öppningen i April… (kan skrivas en roman om bara detta ämne…)
Nordiska Minister Rådet – Representerat Åland som näringsminister, arbetsmarknadsminister & jord/skogs/fiske-minister samt deltagit i otaliga seminarier och paneler, det som fick mest uppmärksamhet var Jobbtoppmötet i Maj där jag sedan blev omnämnd av Maria Ludvigsson i SvD:s ledare 
Åland i Almedalen – mycket jobb före och under veckan, men en bra satsning som givit mycket uppmärksamhet och många nya kontakter. De dokumentären här>>
Strukturfonderna – Otaliga timmar har lagts ned på möten, diskussioner och förhandlingar (och ännu är det inte i hamn, dock inte pga oss här på Åland utan att EU och Finland dragit ut på tiden, förhoppningsvis är det klart under vår/vintern 2014) här>> hittar du materialet som gick ut på remiss i juli
Andra projekt som jag arbetat med, hoppas på och är stolt över : Landbaserade fiskodlingen, Sommarlovsentreprenörer, Skärgårdsnämnden (som förövrigt får en ny hemsida 2014), Regelrådet, ÅUAB, Samordningsgruppen mellan VisitÅland & Ålands Näringsliv, Vänortsavtalet med Hainan, Vårfågeljakten, Ålands Industrihus likvidation, 1000kor, Tillväxtrådet (nästa träff i januari), Formaliserat samarbete med Tekes, mängder med företagsbesök, arbetsmarknadspolitisklagstiftning, budgeten för 2014, Nordic Tourism Investment Forum, Landsbygdsutvecklingens Styrgrupp, Arbetet med de nya finansieringsinstrumenten / bidragsreform, Svenskan i  Appstore…(finns mer att göra, Europakontoret backade…) 

Det här var ett litet axplock, här hittar du alla formella beslutsprotokoll jag tagit ifrån Allmänna Byrån, Jordbruksbyrån, Fiskeribyrån & Skogsbruksbyrån (som tur kommer en ny hemsida nästa år)

Gott Nytt År, vi hörs och syns 2014

kommentarer
  1. Sten mattsson skriver:

    Bra jobbat i år! Fortsätt med samma stil.
    Gott nytt år

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s