Oväntat besök

Publicerat: 16 januari, 2013 i Uncategorized

Måste berätta om en lite lustig grej som hände i morse. Som vanligt vaknade jag tidigt, försökte somna om men efter en timmes funderade på allt mellan himmel och jord insåg jag att det var omöjligt så jag beslöt mig för att stiga upp och sticka iväg på en morgonrunda.

Sagt och gjort, steg upp, klädde på mig, gick ut, konstaterade att det snöat 20cm, tog snöskyffeln och skottade mig fram till "stora" vägen. Sprang iväg och efter 6km var jag tillbaka. Insåg att klockan bara var lite över sex och att det var lite tidigt att sticka till jobbet så jag passade på att ta upp min kamp med Kung Bore och skotta bort all snö på gångbanorna och altanen.

Körde igång med skottandet, full volym på musiken i hörlurarna, svettig, helt i min egen värld och plötsligt, mitt på altanen, svänger jag mig om för att kasta iväg en spade snö och där står det en gubbe och lyser mig i ansiktet med en ficklampa.

Till saken hör, att där Eva och jag bor, mitt i skogen i Ulfsby så kommer det väldigt sällan någon på spontanbesök. Gissa om jag blev förvånad, efter att ha sprungit runt Jomala Prästgårdenby utan att sett en enda levande varelse, så dyker det upp en vilt främmande människa lysande mig i ansiktet med en ficklampa strax efter klockan sex på morgonen.

Mannen var en flis-operatör som letade efter en virkeshög. Han hade inte full koll på var den exakt skulle ligga och ville veta om jag hade sett den….

Det jag dock skrattat gott åt hela dagen är vad den gubben tänkt på idag. Här går han och letar efter en vedhög när han får syn på liv och rörelse och beslutar sig för att gå dit och fråga.

När han närmade sig huset måste han ha tänkt. "Vad är det här för människa? Reflexväst och pannlampa, klockan är sex och han skottar snö ifrån altanen…han kan inte ha alla hästar hemma…. bäst att närma sig försiktigt"
Sen konstaterade han att det var Ålands Näringsminister 🙂
Trevlig kväll

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonym writes:Haha! Du är för skön.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s