Vårfågeljaktsbeslutet

Publicerat: 5 april, 2012 i Uncategorized

Här>> kan du ladda ner årets riktlinjer för beviljande av tillstånd till jakt på EJDER under 1-20/maj 2012.
Enligt Europeiska kommissionens ”Vägledning för jakt enligt rådets direktiv 79/409/EEG om bevarande av vilda fåglar” kan undantagsjakt beviljas under våren om ingen annan lämplig lösning förekommer. Landskapsregeringen anser att ingen sådan lösning finns och har beslutat att bevilja undantagsjakt under tiden 1-20.5 2012.

Enligt vägledningen får undantagsjakt beviljas på ett litet antal fåglar, vilket anges till en procent av den årliga dödligheten i populationen. Enligt de senaste populationsuppskattningarna uppgår den ejderpopulation som övervintrar runt Östersjön till 976.000 fåglar. Ett litet antal av dessa utgör 3.800 fåglar. Den personliga dagskvoten är 2 hanar av ejder per jägare och dag och jaktresultatet ska rapporteras senast klockan 23.00 efter varje jakttillfälle. Tillstånd till jakt på ejder kan sökas på http://www.jakt.regeringen.ax från och med 11 april. Rapportering av fällda fåglar görs genom hemsidan, en mobiltelefon, eller direkt till landskapsregeringen (018-25000).

Alfågelpopulationen i Östersjön har uppvisat en kraftig nedgång och på grund av detta beviljas ingen undantagsjakt för alfågel.

Trevlig Påsk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s