Näringslivsdebatt

Publicerat: 16 mars, 2012 i Uncategorized

Var till Ålands Radio igår och pratade lite näringspolitik tillsammans med Ålands Näringslivs VD Daniel Dahlen, samt Mats Perämaa (lib) och Anders Eriksson (åf). Vill du se/höra den hittar du den här>>

Efter det besökte jag Ålands Framtids IT-seminarium där jag även fick förmånen att hoppa in som paneldeltagare. Bra initiativ men tråkigt med lite för lite folk på plats. Idag har dagen gått i budgetdiskussionernas tecken samt samråd med lagtinget om EUs strukturprogram. Hann även med ett företagsbesök till Evolver. Ett intressant bolag som fyller en viktig funktion särskilt när det kommer till generationsväxlingsproblematiken.

Just avslutat dagen med en 13km lång/kort cykeltur med vanliga cykeln, första turen i år. Skall bli intressant att se hur många km det blir i år, förra året vart det 0km, året före det ca 5km….

Såg du Jonas Wilens teckning i dagens Nyan? Fantastisk!

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Krister A. Martell writes:Vad jag kanske ville säga var att vi har indirekt erfarenhet av riskfinansiering som har lyckats (Apple) via Mike Markkula/Lasse Markkula på Åland och kanske Lasse innehar något matnyttigt för oss?Hur kan man styra IT genom lagstifning? ÅHS nämndes och mitt område avfallshantering dvs hur kan vi använda lagstiftningsrätten för att ge möjligheter/underlag för nya IT-lösningar?Min erfarenhet av Ålands Utvecklings Ab är att vi tvingades köpa konsulttjänster vi inte själva behövde för 3/4 av pengarna vi fick. I två år fick vi sitta på möten och försvara oss och det var inte många minuter som tillägnades utveckling, enligt mig helt bortkastad tid både för oss och dem. Var hitta riskvilligt kapital och då menar jag riskvilligt dvs någon som verkligen vågar misslyckas som Carita efterfrågade?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s