En bra dag i Stockholm igår

Publicerat: 15 mars, 2012 i Uncategorized

Började dagen på Tillväxtverket i ett två timmars möte där vi bland annat diskuterade EU:s strukturfonder. Speciellt intressant var den information om hur de fördelar ERUF-fondmedlen mellan olika regioner och de olika stödsystem som de använder. Ett sätt de gör är att använda medlen som tillskott i en riskkapitalfond via ett dotterbolg som heter Almi Invest.

Det var just det som var målet för resan, att fundera hur vi kommer vidare med den här tanken. Så från Tillväxtverket begav vi oss till Almi Invest för ett ytterligare två timmars möte som var oerhört intressant. Tusen tack Jan Bengtsson för den informationen du gav oss. Hoppas få se dig på Åland inom kort. Den här modellen av finansiering har inte Åländska företag riktigt möjligheten att få ta del av idag. Det måste vi ändra på!

Eftersom det fanns några timmar kvar på dagen och middagen kunde hoppas över och intas vi 2130 hemma så stack jag en sväng till Riksdagen och träffade mina nordiska vänner Jessica Polfjärd och Hans Wallmark. Ett trevligt avslutande på dagen i Stockholm och ytterligare ett bra sätt att stärka banden mellan Sverige och Åland.

Vi kom fram till att bara bra vänner emellan kan säga såsom Hans sa till mig -"Vad plumsig du ser ut, har du gått upp i vikt" Jag sa som det var, -"Nej jag har ju för tusan gått ner 10kg".
Kan du tänka dig två kvinnor säga så till varandra samtidigt som det stärker band?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s