Lite tankar om omställningsbudgeten

Publicerat: 7 mars, 2012 i Uncategorized

Den här månaden skall det vridas och vändas på alla stenar inom alla olika områden och avdelningar här i självstyrelseborgen. Näringsavdelningen är inget undantag utan vi kommer också dra vårt strå till stacken för att få landskapets ekonomi under kontroll.

Det här jobbet och uppgiften hade varit ett betydligare behagligare och roligare uppdrag om tidigare regeringar hade insett det jag påtalat i över ett decennium, att vi har levt över våra tillgångar. Men det finns ingen anledning att gråta över tider som flytt utan helt enkelt se den här utamningen som en möjlighet. För mig betyder omställning att gå från ett sätt att tänka/agera till ett annat.

Vi kan inte bara spara oss till en budget i balans utan vi måste göra saker och ting annorlunda och framförallt använda oss av ny teknik, IT och investera bort ineffektivitet och dyra lösningar.

Vi måste tänka i nya banor och inse att arbetstid som läggs ner i onödan på något som kunde skötas automatiskt med hjälp av modern teknik, måste få kosta inledningsvis för på några års sikt blir det billigare och är en väg ur krånglig byråkrati samtidigt som det leder till mer effektivitet.

Vi måste inse att vi i framtiden behöver åstadkomma mer med mindre resurser, på samma sätt som alla växande företag alltid har gjort.

Återkommer snart med några konkreta förslag och idéer.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:va enda in i glödheta! curlinghall! pengar? nä nu!!! vadde inga dedär du va emot ? sådana bidrag?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s