Skraknästet

Publicerat: 5 mars, 2012 i Uncategorized

Vi söker idéer som sätter resmålet Åland på kartan!
Ta chansen att testa din idé på vår expertpanel i samband med Visit Ålands årsmöte den 20 april i Alandica. Alla förslag välkomnas, från nätverken som arbetar med utgångspunkt från turismstrategin till entreprenörer med nya och goda affärsidéer. En jury bedömer och väljer ut de förslag som går vidare till finalen – Skraknästet.

I potten finns 10 000 euro att fördela till det eller de förslag som bedöms vara nyskapande, innovativa och som skrakarna bedömer ha störst potential för att skapa framtida reseanledningar till Åland. Pengarna skall användas för att komma vidare i processen – från idé till färdig produkt.

Anmäl dig genom att sända en kort presentation med affärsidé, genomförande och budget senast måndagen den 26 mars 2012 till dan.backman@regeringen.ax

I den första gallringen kommer din anmälan att behandlas konfidentiellt.

Kontaktperson:
Näringslivsutvecklare Dan Backman,
Ålands Landskapsregeringen
tel. +358 18 25 000

här>> här kan du höra/läsa lite mer om Skraknästet

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Hej Stephan, För det första så ser jag inte detta som ett bidrag i traditionell mening utan ett sätt att sporra, uppmuntra men framförallt locka fram ideér som förhoppnigsvis kan kommersialliseras, landkspaet har satsat mycket i Turismstrategin, för mycket för att inte ta det en bit till. Tävlingen riktar sig till alla som har en idé om hur turismen kan öka i betydlese på Åland, allt från befintliga entreprenörer till uppfinningsrika Ålänningar som kanske sett eller upplevt något, någonstans som kan anpassas till Åland och göra en skillnad. Vi får väl se efter den 20:de om det är en flipp eller flopp. Förhoppningsvis så är det någon nolla till efter beloppet nästa gång det arrangeras och då ifrån "riktiga" drakar och investerare. Försökte tillsammans med Ålands Näringsliv få ihop några investerare men tiden var för kort för att arrangera ett fullständigt optimalt Draknäste, men blir det här lyckat blir det säkert en fortsättning.Ps. Sen gäller det att verkligen prestera något för att få ta del av detta, inte bara fylla i en anhållan och passa kriterierna

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Stephan writes:Hur tänker du här? Du har ju sagt att du vill bort från bidragslandet och så tar du en gammal idé dvs Draknästet och gör om det till Bidragsnästet. Skillnaden är väl bara att en kommitté ska avgöra vinnaren istället för EN tjänsteman.Varför inte bibehålla hela konceptet från draknästet, eventuellt med lite grädde på moset från LR?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s