Mellandagarna

Publicerat: 27 december, 2011 i Uncategorized

I vanliga fall så brukar jag stå och sälja raketer och fyrverkerier på Sparhallen den här tiden på året så är dock inte fallet i år. Känns lite underligt att ha ”abdikerat” såsom jag gjort men nu sköter frun min detta istället. Själv sitter jag här i borgen och inser att klockan passerat 17.30 och jag borde åka hem och förbereda maten till min hårt arbetande fru… ska bara…

Minister Johan Ehn sa just hejdå men förutom hans närvaro idag har det varit en ganska lugn dag i maktens korridorer.

Men med tanke på hur de senaste veckorna har gått i ett så måste jag medge att det i ärlighetens namn varit ganska skönt att få tid att svara på alla obesvarade mail, läsa på om producentansvar & fiskodlingarnas verksamhetsförutsättningar, funderat på lösningar med skattegränsen samt träffat förvaltningschefen och pratat strukturer och förändringar.

Förutom det så har jag även denna lugna mellandag även tagit tag i en liten men för några hundägares stor fråga, nämligen problemet som den nya finskalagen ställer till med och som börjar gälla från 1 januari om avmaskning av hundar som varit utomlands… Återstår att se om jag kan göra något.

Imorgon har jag en hel del möten inbokade igen men inser att den här veckan kommer ge tid för fundering, eftertanke och strategisk näringslivspolitiskt framtidsplanering. Det behövs, jag tänker verkligen ta tillvara denna vecka.

Har du vägarna förbi regeringsbyggnaden är det bara att titta in, det är en bra vecka att besöka mig på om du så önskar, förutom klockan 0900, 1300 & 1500 imorgon för då har jag inbokade möten 🙂

Tänk stort, tänk i nya banor!

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Cool annons 🙂 Jag är ganska säker på att du kommer att göra ett bättre jobb än dina företrädare på posten, bl.a på grund av din kreativitet och energi.

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Tydligen finns det en hel del personer som åker varje månad på hundutställning till Sverige över dagen. Att då proppa i hunden maskmedel kan tydligen göra dem resistenta. Lär få återkomma till detta, som sagt inget stort ärende men när jag ändå hade tid över idag skickade jag iväg några mail i ärendet. Är man i allmänhetenstjänst så är man :)Får se var det slutar. Men tack för kommentaren Stephan.Hej Krister, har skickat ett mail till Ben och efterhört hans åsikter/tankar. Spåningar på sentimmarna skall man inte förakta 🙂

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Krister A. Martell writes:Har du frågor ang producentansvar så är det bara att kontakta undertecknad. Vi satt en kväll/natt med Ben Henriksson ifrån Högskolan på M/s Mariella och spånade ang skattegränsen och kom väl fram till en lösning, Kontakta Ben på Högskolan för han kan det bättre än mig.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Stephan writes:Problem för hundar? Hört om det, men har det ändrat? Är det inte bara att de är avundsjuka på kattägare som nu tydligen inte behöver avmaska sina djur. Håll Åland fritt från bandmask så länge det går. På kontinenten kan man inte plocka bär och svamp på många områden pga parasiterna. Det är nog betydligt värre än att ge an tablett åt en hund och fara via en veterinär.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s