Arbetet är igång

Publicerat: 30 november, 2011 i Uncategorized

Har beslutat mig för att fortsätta blogga på den här sidan iallfall. Har varit aktiv här sedan 2006 och gjort över 1150 inlägg, så varför ändra på det? Har märkt att jag ofta söker information på vad jag gjort och sagt på den här sidan och vet att det är många som länkar direkt och via RSS hit så därför fortsätter jag här.

Vad har då hänt sedan i måndags klockan 0730 då arbetet mitt börjat, jo en hel del faktiskt. Kalendern har fyllts upp ganska fort med det ena och det andra, möten, träffar och diskussioner istort sett varje timme och jag ser inte direkt att det kommer att ändra på det heller den närmaste tiden. Härligt. Full fart som jag gillar.

Första beslutet jag tog var att utse mig själv till Landskapets representant på Södra Brändö Turistservice Ab:s ordinarie bolagstämma. Den hölls i måndags och uppenbarligen har vi 500 aktier i det bolaget. Allt gick bra men jag öppnade upp för att landskapet kan tänka sig sälja sina aktier.

Givetvis måste eventuella hembud och landskapsregeringen få säga sitt innan försäljning av våra gemensamma resurser sker men min personliga uppfattning är att bolag som dessa inte fungerar optimalt om det inte finns en eldsjäl som är villig att sätta mer än 36,5 timmar/vecka i det.

Vi får se var det slutar men enligt mig så är landskapets kärnuppgift inte att vara en storägare i ett aktiebolag vars uppgift är att driva en gästhamn och restaurang. Man skall inte både vara spelare och domare på samma spelplan, det är aldrig bra eller rättvist för de andra aktörerna.

Hoppas att majoritetsägarna tar fasta på detta och börjar se sig om efter någon villig, driftig person som är beredd att satsa tid, engagemang och lite pengar då finns alla förutsättningar.

Ps.
Det här>>> var mitt andra beslut 🙂

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    HejOj, det borde jag kanske veta. På stämman var dryga 1010 representerade men jag vet att det finns flera. Skall kolla upp det. Är du intresserad? :)mvhFredrik

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Hej, hur många procent av aktierna motsvarar dessa 500 aktier? Håller helt med att landskapet inte ska vara både spelare och domare, och vara ägera i bolag på detta sätt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s