Fredagens planering samt kvällens dos av förvandling

Publicerat: 1 december, 2011 i Uncategorized

Om du undrar hur min dag ser ut imorgon så är det såhär:

0730-0800 förbereda lite papper
0800-0845 möte med minister Carina Aaltonen för att se hur vi löser producentansvarsproblematiken
0900-1100 möte i Jomala med styrgruppen för landsbygdsutvecklingen där jag förövrigt är ordförande
1100-1200 Lunch
1200-1245 föredragning av tjänsteman i Mariehamn
1300-1400 Ålands producentförbunds höststämma i Jomala där jag skall säga några välvalda ord
1430-1530 Möte i Mariehamn med hela Näringsavdelningen där jag skall presentera mig själv
1700-> sticka till Sverige för att hjälpa fruns dotter flytta

Ungefär såhär har alla dagar sett ut den här veckan förutom att jag åkt hem vid 17, har snarare varit några timmar senare alla kvällar.

Ikväll kan jag berätta att jag gjorde en revolt mot praxis i regeringsbyggnaden… Har gjort lite förändringar i mitt arbetsrum… (Städerskan tyckte det var toppen och gillade det skarpt) Jag är inte riktigt klar med rummet än men vill du se hur det blivit såhär långt så är du välkommen upp. Min dörr står (nästan) alltid öppen.
Godkväll.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  HejJag sa att vi lever i en värld där jordbruk/fiske ingår i en gemensam politik med övriga EU och att jag inte ser att vi kan stå utanför det systemet eftersom våra jordbruksprodukter nästan till 100% exporteras utanför Åland. Det jag sa var att jag stöder att varje euro som går i bidrag måste gå till det som är produktivt och skapar sysselsättning, tillväxt och ökad produktivitet. Jag är emot system som gör att man får bidrag för att odla ogräs, det kommer jag kämpa emot även om jag säkert kommer förlora den kampen på flera fronter eftersom EUs jordbrukspolitik inte är riktigt klok och anpassad till våra förhållanden här uppe.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Läser i nyan: "Jag stöder varje euro som går till att öka produktiviteten".Kom igen Frille, jag förstår att det finns en hård press från särintressena men glöm inte att alla de hårt arbetande skattebetalare du har bakom dig som själva får investera egna pengar om de vill öka produktiviteten. Även om vi inte är lika välorganiserade eller skriker lika högt som jordbruket är vi är många som har stora förhoppningar på dig. Lycka till!

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:håller med uffe! Lyssnade på dig idag på ÅPF höststämma, du är rätt man på rätt plats. Kör hårt och lycka till.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Uffe writes:Jag gillar punkt 17.00 i schemat. Just så skall en minister fungera!

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Tack för tipset, skall göra det.mvhFredrik

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Krister A. Martell writes:HejEtt tips om producentansvaret dvs prata med Erik Brunström iom att han är den enda som ställde upp i lagtinget som har full koll på detta.MvhKrister

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s