Vad var det jag sa!

Publicerat: 31 oktober, 2011 i Uncategorized

Bilkörningen blir inte bättre av att använda handsfree i stället för telefonluren. Och att lagstifta mot mobilanvändning under bilkörning minskar inte antalet olyckor. Det skriver Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) i en rapport till regeringen. VTI har granskat forskning i ämnet och kommit fram till att ett mobilförbud förmodligen vore lönlöst – i länder med förbud är det lika många som använder mobilen i bilen som i länder utan förbud.

Jag röstade nej till det här förbudet.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Blinkers, vad är det?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Slutat blinka…. Ålänningar har aldrig använt sig av blinkers så det har nog inte med mobilprat att göra 🙂

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Där tycker vi olika. För mig är det viktigare att sätta polisens begränsade resurser på att jaga de som kör rattfulla och de som förser Åland med knark. Men det är jag det.mvhFredrik

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Man skall inte köra bil och prata i mobilen samtidigt, då jag kör mycket i stan så märker man hur folk har slutat att blinka, och tydligen då man är oppe i ett "viktigt" samtal så tappar man omdömet då körs det ut i korsningar på ett vettlöst sätt, vinglar till då man missar växlingar m.m. Ordentliga böter och körkortet bort vid mobilprat i trafiken.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Ylva writes:Jag håller med Sisa. 🙂

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Sisa writes:Och det är dessutom helt individuellt om du blir störd eller inte av att prata i telefon.Jag är (tyvärr enligt lagen då) en sån som sgs alltid pratar i telefon i bilen.Det är då jag har tid att ta dom långa samtalen hem till mamma och pappa. Det krävs inga anteckningar och inga extra ansträngningar utan vi pratar på bara.Och det finns det många som gör i bilen ändå, utan telefon.Om telefonen är olaglig borde även småbarn vara det för hur många har inte blivit störda av en liten som tappar nappen/boken, kryper ur bilbältet eller vrålskriker av någon anledning…det däremot kallar jag trafikfara ;)Och mina dryga 500tkm bakom ratten har hittills inte resulterat i varken dikes- eller påkörning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s