Åland(S) Radio TV

Publicerat: 16 september, 2011 i Uncategorized

Ja vad ska man säga. Tror inte det är sant det man läser i Nyan idag. Pia Rothberg-Olofsson VD på den sk Public (S)ervice Radio/TV:n har sålt sändningstid åt Socialdemokraterna över vår gemensamma sändare som vi alla skattebetalare har varit med och finansierat. Tror du detta skulle ske hos SVT eller YLE?

Det skulle vara väldigt intressant och få höra vad det kostade för socialdemokraterna? Åland24 köper sändningstid av Ålands Radio och betalar några euro per timme vad jag har förstått. Något som jag också anser att är fel. Kostnaderna för att sända över sändaren är betydlig högre om man räknar med, investeringarna i sändaren, masten, lokalen, elen , samt driften med personal, åtminstone borde Åland24 betala självkostnadspris.

Varför Åland(s) Radio varit så behjälpliga när det kommer till den kommersiella radions konkurrent vet jag inte…. Själv hyr vi lokaler och master av Ålands Telefon och Mariehamns Telefon för stora summor per år. Till det så har vi stora kostnader för våra sändare och utrustning. Men att vi skulle få möjlighet att sända via någon av de frekvenser som täcker hela åland som Ålands Radio T/V har tillgång till, det kan ni glömma.

Jag vill inte att mina TV-licens och skattepengar skall användas för att propagera Socialdemokratiskt budskap över Åland.

Efter den smutskampanj som Ålands Radio/TV bedrivit mot mig under alla år, deras barnsliga beslut att stänga ner sändningarna i protest när lagtinget höll ett av de viktigaste plenum de senaste åren för att de tvingades spara lite och nu det här. Det gör att jag tappat det lilla förtroendet jag haft för Pia Rothberg-Olofsson och styrelsen för Ålands Radio. Vad håller ni på med? Det här är ännu en orsak för mig att säga upp min TV-licens så snart den nya Radio/TV-lagen träder ikraft.

Tur att det är mediapolitisk debatt på i lagtinget på måndag.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Pia Rothberg-Olofsson VD på den sk Public (S)ervice Radio/TV:n har sålt sändningstid åt Socialdemokraterna över vår gemensamma sändare som vi alla skattebetalare har varit med och finansierat. Tror du detta skulle ske hos SVT eller YLE?—————————————————————Pia har sålt sändningstid för program innehållande reklam för ObS och Moderaterna också. Dessa sänds redan i Ålandskanalen, Sossarna säger att deras program inte är reklam. Ändå blir det ett himla liv Tala om dubbelmoral. — En definition av vad Ålandskanalen är kanske borde göras. — Är et en Public servce kanal? Då bör Ålands Radio och TV kräva att Åland24 tar bort all reklam från sitt innehåll som ska sändas i Ålandskanalen. — Är den en TV-kanal för olika åländska TV-producenter? Om ja, varför är det okej att sända en reklamfilm med Roger Jansson som berättar för oss att hans erfarenhet och kunnande behövs i politiken, men så upprörande att socialdemokraterna tänker producera och sända TV-program UTAN sådan direktreklam för kandidater?

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    SteelFM-lyssnare writes:Varför är det så att många arbetare på Radion är socialdemokrater?? Det märker man också när man lyssnar på t.ex. Eva Nyberg och nu det här!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s