Några tankar/frågor kring Åland(s) Radio TV ”härvan”

Publicerat: 17 september, 2011 i Uncategorized

Några tankar/frågor kring Åland(s)Radio/TV ”härvan”

1. Socialdemokraterna har inte gjort något fel, snarare tvärt om. De har liksom jag hävdat de senaste åren att distributionen och produktionen måste särskiljas i public servicebolaget Ålands RadioTV Ab. Det här visar ju om någonting att så måste ske och de visar genom handling hur fel detta är. Att inte regeringen fattat detta och gjort något åt det är bara ett tecken på okunskap, nonchalans och brist på vilja och handlingskraft.

2. Om VD:n på SteelFM AB hade sålt sändningstid åt ett politiskt parti utan att fråga eller erbjuda de andra partierna samma sak hade jag ifrågasatt hennes kompetens. Jag hade frågat om hon inte inser att det skulle skada bolagets trovärdighet och att våra lyssnare som givetvis är av alla olika sorters politisk härkomst kanske inte skulle uppskatta att bara få en sidas åsikter påtvingade. Samma princip gäller publicservice radion, i ännu större grad, eftersom det bolagets kunder/uppdragsgivare är TV-licensbetalarna, inte Åland24, TVMAX eller Socialdemokraterna

Om VD:n på Steel FM Ab fortsättningsvis hävdade att det var rätt att sälja tid åt ett politiskt parti för ”självkostnadspris” (4-6 €/timme) skulle jag vilja ha svar på varför hon inte hade fingertoppskänslan att ta den frågan till styrelsen. Jag skulle även fråga hur hon skulle ställa sig till om ett främlingsfientligt parti önskar köpa samma sak. Skall dom också få subventionerat utrymme i och genom aktiebolaget egendom?

3. Vad uppfattar sig ÅlandsRado TV att man är? En myndighet som måste behandla alla lika som vill köpa sändningstid? Eller är man ett aktiebolag som skall följa aktiebolagslagen & bolagsordningen, vars uppdragsgivare är licensbetalarna och satta för att sköta Ålänningarnas behov av Radio och TV i allmänhetens tjänst?

Jag anser det senare.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  writes:Angående om ett främlingsfientligt parti så skulle Ålands Radio och TV måsta sända deras program så länge det inte inehåller brottslig material eller olaglig propaganda.Detta för att vi har åsiktsfrihet och tryckfrihet i landet, och om media ska vara opolitiska och oberoende så ska media rapportera oförvanskat material. Men de kan efter och före gå ut med att de tar avstånd från åsikter i detta program. Så gjorde SVT i början med Sverigedemokraterna. Men de kunde inte stoppa eller redigera det.Däremot ett kommersiellt bolag kan välja vad de vill sända och inte sända.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Sossarna borde ha givit filmen till Ålandstidningen eller KlippUpp eller nåt annat kommersiellt bolag och bett dem köpa tiden i Ålandskanalen, Så gjorde ObS och Moderaterna.

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Nej du har nog rätt. Förövrigt kan jag säga att SteelFM funderade ett tag på att sälja "propaganda" tid åt partierna men vi beslutade att det inte skulle tas emot väl av våra lyssnare samt att det skulle vara nästintill omöjligt att behandla alla partier lika.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag håller helt med dig jag, tänkte samma sak. Vem är radion för? Kommersiella medier och politiska partier eller är den till för oss som betalar TV-licens! Lampis ledare var förövrigt ett bottennapp, det var ju han som skrek högst när Åland24 ville ta betalt av partierna för politisk information. Eeller har jag fel?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s