Reflektion över en flaska vin

Publicerat: 26 augusti, 2011 i Uncategorized

När jag var i Spanien senast köpte jag en flaska "Estola Gran Reserva 1999" i snabbköpet nere vid stranden (där allting är mycket dyrare än i vanliga butiken). Den flaskan smakade otroligt bra och kostade €5.90 (i den vanliga mataffären var den givetvis mycket billigare)

När jag var på Alko senast så köpte tjejen före mig i kö en flaska vitt vin, (ett vin som smakar riktigt illa enligt mig) men det var förmodligen vad hon hade råd med. Den flaskan hon köpte och betalade med mynt kostade €5,90…

Jag fick en tanke när jag stod där i kön. Varför skall vi här uppe tvingas till att dricka billigt illa smakande vin för €5,90 när resten av EU kan få dricka ett gott vin med varm, mättad doft med inslag av torkad frukt & svarta vinbär, ett vin som är fylligt men fortfarande har en ungdomlig smak med en karaktär av koncentrerad mogen frukt 🙂

Skulle den här tjejen köpt mera eller mindre vin den dagen om hon för €5,90 hade fått en bra flaska vin istället för en dålig?
Jag tror ju inte det.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Kanske Spanien borde se efter sina utgifter?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Kanske ingen dum ide att ha samma alkoholskatt i hela Europa, på Nordisk nivå.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Spanien har väl ett budgetunderskott typ på 100 miljarder euro. Kanske dom borde höja på alkoholskatten.

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Det har du iochförsig rätt i… :O)

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Om det är en ordentlig fylla hon ville ha så kommer hon nog bli besviken…En flaska vitt vin tar henne nog inte dit. Så min gissning är att hon skulle bjuda någon på mat (troligtvis fisk) särskilt med tanke på att det här var en tisdag också. trevlig helg

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Absolut, möjligheten finns att tjejen ville ha ett riktigt gott vin men hon hade helt enkelt inte råd. Fast kom igen, ärligt talat: hur många åländska ungdomar köper inte sprit för att få sig en ordentlig fylla? Skulle priset vara lägre skulle hennes mynt räckt till fler flaskor av den billiga sorten, skål.

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:jag håller helt med dig jag Fredrik. Förmynderisamhälle

  Gilla

 8. steelfm skriver:

  Nej vi har inte behörigheten över all alkoholpolitik särskilt inte över Alko, men kanske vi borde ha det? Allt är möjligt.

  Gilla

 9. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag tror inte heller att hon hade blivit alkis bara för att vinet hon kunnat köpa för pengarna smakat så mycket bättre.Snarare kanske till och med tvärtom. Varför vrålsupa gott vin när man kan smutta lite och länge å verkligen avnjuta det inköpta vinet?

  Gilla

 10. anonymous skriver:

  Master Nils writes:Bästa Fredrik, nu bedriver du alkoholpolitik som inte lyder under lagtingets behörighet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s