Kvotering av kvinnor i styrelser

Publicerat: 21 mars, 2011 i Uncategorized

Läser om kvotering av kvinnor i bolagsstyrelser i Ålandstidningen idag. Jag anser att lagstiftning av kvotering av kvinnor går emot jämställdheten. För mig handlar jämställdhet om att ha lika rättigheter och om att bli bemött, bedömd och sedd som en person – inte som del av ett kollektiv.

Det är personer som äger företag och de är de personerna som skall bestämma vilka som skall sitta i styrelsen och leda företaget. Tanken på att staten/EU skall ha beslutanderätt gällande det är helt fel väg att gå. Om man anser att människor ska ha lika möjligheter går det inte att vara för kvotering.

Jag är övertygad att marknadsekonomin löser eventuella jämställdhetsproblem. De företag som har en "felaktig" styrelsesammansättning får väl i så fall gå under eller nöja sig med att tjäna mindre pengar. För faktum kvarstår att om du vill tjäna mera pengar i ditt bolag anställ fler kvinnor.

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:du har helt rätt som vanligt! Du tänker som jag i det mesta. Kör hårt

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s