Jag är på Kamprads sida

Publicerat: 31 januari, 2011 i Uncategorized

Ville bara säga det. Blir irriterad på alla jantelags-svenskar.
Såg ni programmet som Uppdrag Granskning gjorde? Det största avslöjandet var att stiftelsen som äger Ikea inte ligger i Holland utan i Lichtenstein. Ojdå! Är det så hemskt? -"Jamen han har fifflat undan flera 100 miljoner i skatt", säger någon. Har han det? Eller har han bara följt de spelregler som finns? Om det är skattefiffel att Inter Ikea äger varumärket IKEA och att alla IKEA varuhus betalar en provision på 3% av det de säljer så är det lika mycket skattefiffel när alla McDonalds/BurgerKing/Starbucks butiker i Sverige betalar en avgift för rätten att få sälja de produkterna till respektive varumärkes ägare, det kallas Franchise. -"Jamen han har ju ljugit för personalen, dom vet ju inte vart pengarna som dom har slitit ihop tagit vägen" Jaha? Och? Det är fritt fram att sluta jobba för det företag då som ligger i topp i alla undersökningar om vilket bolag som tar bäst hand om sin personal! -"Jamen IKEA är ju inte svensk!" Nähä, till skillnad från Volvo, Saab, Ericsson då menar du?
En duktigare entreprenör än Kamprad är svår att hitta. Kör hårt gamle man, jag är på din sida!

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hej Anonymous,http://www.ikea.com/se/sv/about_ikea/newsitem/2011_ikea_ingvar_kamprads_kommentarerHär får du Ikea och Kamprad:s version om du vill höra saken från deras sida.mvhFrille

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Jag tycker SVT:s program var kanonbra. Det handlar om mycket mer än det ni skriver. Visst ingenting absolut ingenting skall få förta Kamprads fantastiska affärssinne, vilken affärsman.Men jag avskyr sådana som gång på gång LJUGER RAKT UT, såg ni verkligen båda programmen? Han har ju i alla intervjuer ljugit om hela slurven, det är fult att ljuga.Att han sedan varit smart affärsman är något helt annat.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Tommy writes:Såg också programmet och tänkte precis samma sak.

  Gilla

 4. steelfm skriver:

  Jo man blir lite less på Janne Josefsson.Varför kan de inte sätta sin resurser på att granska sånt som verkligen är vridet/unket och mysko. Exempelvis skulle jag vilja veta hur det kom sig/vem som tog besluten/hur kopplingarna är när det kommer till Tamiflu och svininfluensan. Sverige köpte väl in ca 9miljoner doser, varav hälften användes och resten nu måste slänga för bäst före datum gått ut… Sen att hela svininfluensan var ett "ropa på vargen" syndrom gör mig ännu mer förbannad på hur vissa krafter kan manipulera media så att en hel värld går i tankar om att jorden kommer gå under… Irriterande!

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Janne N writes:Håller med. Så länge de följer de lagar å regler som finns spå e de ju ok. Såg också programmet å blev lika irriterad på reportern å vinklingen. Han framställdes som kriminell å skum bara för att han lyckats tjäna på mycket pengar.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Danne writes:Såg programmet och för första gången så fick jag avsmak för allt vad programmet står för. Killen har betalt mer än sex miljarder kronor i skatt enbart i Sverige. Sett till att 10 000-tals människor har haft jobb och tacken är allt skit de kastar över honom, trots att han följt lagen. Jag hoppas att de vaknar upp och ber om ursäkt för detta osmakliga påhopp, innan hela programmet tappar sin trovärdighet!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s