Dagens löpsedel i Nyan

Publicerat: 24 januari, 2011 i Uncategorized

Idag har Nyan ett helt uppslag om hur politikerna i Mariehamn kalasat för skattebetalarnas pengar. Jag kan först säga att jag inte har något med det att göra eftersom jag bor i Jomala (Famtidskommunen) men jag kan även tillägga att när jag som ceremonimästare i lagtinget ordnar fester så sker det alltid på deltagarnas egen bekostnad.

Jag vill dock ta kommunpolitikerna i Mariehamn lite i försvar. Ersättningen för att arbeta som kommunpolitiker är inte stor. Kollade igenom vad jag själv fått i arvode från Jomala 2010 där jag är andrevice ordförande i fullmäktige. Den posten gör att jag har rätt/skyldighet att vara med på kommunstyrelsens möte. När jag slår ut det som utbetalats till mig under 2010 är det €37 per månad. Då har alla möten skett på kvällstid. Vad det blir per timme vill jag inte veta, men mycket är det inte :O)

Det är trots allt ganska viktigt tycker jag att politiker umgås över partigränserna under lite mindre formella former, ett kalas nu eller då tror jag gör att politikerna inte strider mer än nödvändigt med varandra i nämnder/fullmäktige/styrelse och istället ser varandra som kompanjoner istället för kombattanter.

Däremot ska det vara måtta med allt, särskilt när det är skattebetalarnas pengar.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Man hade ju kunnat köra med gratis välkomstdrink och eventuellt 1 öl/1 glas vin till maten som på "vanliga firma-fester".Vill man dricka mera får man stå för det själv.Det är ju trots allt "våra" pengar som runnit nerför struparna.

  Gilla

 2. steelfm skriver:

  Helt rätt!

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Det håller jag med om, som sagt måtta med allt!

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Andreas Qvarnström writes:Mna kan ju fråga sig i hur vettig konversationen på ett sånt "möte" blir när deltagarna har hävt i sig nästan 1,5 flaska vin (+ övrig sprit) PER PERSON?!?!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s