Mitt motsättande av straffanspråk

Publicerat: 20 januari, 2011 i Uncategorized

här>> skriver jag i mitt motsättande. Skall bli intressant och se hur åklagaren resonerar.

Jag kommer också ta ett initiativ och säga till Motorfordonsbyrån att de bör uppmärksamma personer som importerar en bil att ÅF-skyltarna måste bort så fort som skatten är betald. Har man betalat alla avgifter, registerbesiktat bilen och fortsätter köra med ÅF-brickorna så begår man en trafikförseelse som idag alltså kan ge dagsböter. En enkel liten informationslapp räcker.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Jag har gjort fel, inge snack. Men vad jag försöker säga är att straffen inte står i proportion till förseelsen/brotten. Köra 69 på 50 väg ger inte dagsböter det ger en ordningsbot. Varför är skyltförseelsen värre? Är det rätt tycker du?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Som seriös politiker gör du dej bara löjlig med detta tjafsande. Du har missat att skruva på skyltarna, inse det och betala. Detta är barnsligare än Harry Janssons medelhastighet.Vilka undantag skall vi ha? För den som har fler än ett uppdrag? Den som sitter i lagtinget? Den som på annat sätt kan visa att den inte hunnit?Skärp dej!

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Janne writes:Kör hårt och sätt emot Frille! Det där straffanspråket är ju ett rent larv och nonsens. Allt är ju i sin ordning med registerbesiktning etc. förutom att själva skyltarna inte var på plats. Det finns viktigare saker att lagföra än det här.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Elvis Ahlgren writes:Ja det är definitivt allvarligare att göra denna överträdelse än t.ex. våldtäkt och misshandel. Det ser man ju gång på gång. Hellre fälla än fria i sådana här fall medan man tillämpar hellre fria än fälla i riktiga och allvarliga brott. Det är något som är väldigt snett i vårt samhälle.

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Du orkar uppenbarligen inte sätta dig in vad jag försöker säga. Om ett system är fel enligt mig är det väl min förbannade skyldighet som lagtingsledamot att försöka rätta till det. Eller tycker du att straffen för kvinnomisshandlare, våldtäktsmän och personer som langar knark är rätt i förhållande till att inte skruva fast en registreringsskylt i tid? Det tycker inte jag.

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:bara för att du sitter i lagtinget kan du bete dig hur som helsst det e ju lika för alla isn jålla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s