lördag kväll på väg hem

Publicerat: 20 november, 2010 i Uncategorized

Jag tog Rosella igår för att åka ner till Ystad för att hämta hem "Sushibussen" och det var nog bra det. Jag behövde komma ifrån Åland en stund för jag var duktigt irriterad och förbannad (vilket jag inte ofta är) på Niklas Lampi och hans ledare i fredagens tidning.

Det kommer ett svar ifrån oss nästa vecka även fast vi vet att man inte bör och ska kritisera en journalist i allmänhet och Niklas Lampi i synnerhet. Det blir oftast en tävling i vem som "pissar högst" vilket inte leder till något gott, men fredagens ledare var ett riktigt stolpskott. Osanna, orättvisa anklagelser kan inte lämnas obesvarade.

Efter två dagar i Sverige har dock känslorna lagt sig och jag vet ju bättre än att jag inte skall ta åt mig när personer som saknar empati och medkänsla kastar osanningar, skit och vilda spekulationer runt sig. Vare sig det är anonyma kommentarer eller ledare av chefredaktörer.

Tyvärr dock så låter alltid ett svarsmål som ett försvarstal och vi kommer givetvis anses jäviga i bemötandet av den och just därför blir en sådan här debatt alltid komplicerad.

Därför skulle jag vilja be Niklas att han skulle ta sin ledare och fråga de andra partiledarna/partierna om de skriver under på hans analys av oss och fråga om de tycker likadant? Jag är helt övertygad om att han då skulle få ett helt annat svar än han vill ha, det vet Lampi, så det kommer han givetvis inte göra för det skapar ingen chock/skandal rubrik.

Men nu struntar vi i Lampi.

Det är lördag och jag sitter på Rosella. Skall bli skönt att komma hem, för efter att ha kört några hundra kilometer med Sushibussen igårkväll i värsta snöoväder, så fastnade jag fast två timmar i 30km/h på E4:an.

När humöret började svika uppenbarade sig en skylt som visade vägen till ett hotell. Jag tog ett hastigt beslut och valde att följa den uppmaningen och vek av motorvägen. Det visade sig vara IBIS i Värnamo som ville ha mig som gäst, vilket jag blev. Det i sig satte igång en drös händelser, såsom en okey fläskfile och slötittande på Idol samt att jag inte skulle hinna med morgonbåten utan måsta ta 1500 turen.

Så nu ser jag fram emot att komma hem där en flaska vin och en tre rättersmiddag väntar på mig.

Borta bra men hemma bäst!

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Lampis ledare är väl inte så mycket att bry sig om, han som jublar när åländska skattepengar försvinner till Sverige genom utflaggning av åländska fartyg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s