Pratat lite kärnkraft idag

Publicerat: 18 april, 2011 i Uncategorized

I korthet så gick det ut på att jag tror på forskning och utveckling och att jag är övertygad om att vi inom en generationstid har löst problemet med kärnavfallet. Gillar inte när bara de populistiska synpunkterna vädras och att man säger att alternativa energikällor är lösningen och att kärnkraften måste upphöra. Jag tror tyvärr inte det.

Så här säger Kungliga Vetenskapsakademiens energiutskott>>

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Hasse writes:Jag tror det är struntprat att kärnkraften gör att vi på nåt sätt är "nöjda" och därmed driver utvecklingen av bättre energikällor med vänster hands lillfinger. Det är ett skapat argument, som man hittat på när det inte fanns några andra argument mot att behålla kärnkraften.Den som uppfinner en metod att genrerera förnyelsebar energi som är NÄSTAN lika effektiv och NÄSTAN lika billig som kärnkraften är idag kommer omgående att bli SUPER DUPER EXTRA MULTIMILJARDÄR. Det finns, vad jag har förstått, ett eller annat bolag i världen, och en eller annan entreprenör, som eventuellt kan tänka sig att vara i den sitsen. Så säg inte att det inte finns incentiv.

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Vi har grön teknologi redan idag så klart. Men vi behöver utveckla den ännu mer! Den gröna tekniken börjar på sin frammarsch nu i världen och Åland bör vara ett föredöme när det gäller förnybara energikällor. Vi måste tvinga fram en grön utveckling och inte längre förlita oss på för miljön, hälsan och andra faktorer undermåliga kärnkraften.

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej Tommy, Visst är det så men när det kommer till energi är det lite svårare eftersom det berör oss alla och det även har med konkurrens att göra. Ingen ansvarsfull politiker kan, vill eller vågar ta ansvaret att sitt lands innevånares/företags elräkning skall vara 5-10 ggr dyrare än sitt grannlands. Avskaffar ett land kärnkraften så resulterar det i att de måste fylla behovet med annat, vilket tyvärr är olja/gas/kol idag. Så det är ett typiskt moment22 problem.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Tommy writes:Anonymous: men tank ocksa pa att sa lange vi kan luta oss tillbaka pa karnkraft/kolkraft etc sa gar utvecklingen langsamt.Om vi tar bort alternativen sa tvingar vi fram utvecklingen pa ett helt annat satt. Jamfor t.ex. med Volvo som mitt i allt kunde halvera bransleforbrukningen pa sina bilar pga finanskris och stigande branslepriser…

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Om vi idag hittar på nya (gröna) sätt att producera el, tar det väl ca 20-30 år (om vi är optimistiska) förrän vi kan tillämpa denna teknologi. Under tiden är det väl motiverat att förbättra kärnkraften?

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det var faktiskt lite intressant att följa debatten idag. Många nya synvinklar. Du skötte dej bra Frille även om jag är motståndare till kärnkraft vanligtvis.

  Gilla

 7. steelfm skriver:

  Sa en hel del mer än det, men har skrivit mer här på bloggen också http://my.opera.com/steelfm/blog/show.dml/11765612och här http://my.opera.com/steelfm/blog/show.dml/28293212Den där olje/kol/gas förbränningsverksamheten är ju alternativet och inte vet jag om det är så mycket bättre. Eller tycker du att dom har löst avfallsfrågan? För koldioxid är väl också ett avfall?

  Gilla

 8. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Det var inte mycket till synpunkter du hade att komma med. Så där sade man för en generation sedan! Vilken annan verksamhet får du inleda eller bedriva utan att ha avfallsfrågan löst+

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s