Hälsningar ifrån Rosella

Publicerat: 28 mars, 2010 i Uncategorized

Blir en intressant vecka tror jag, förutom att jag har en bunt motioner som jag skall presentera så har vi obundna tagit ett initiativ om att bilda en samlingsregering för att komma tillrätta med den handlingsförlamning och det "inbördeskrig" som råder mellan centern och liberalerna. Jag tror det verkligen skulle behövs ett lim eller kitt som håller ihop regeringen om det skall fungera fram tills nästa val, jag tror på en så bred majorittet som möjligt där alla krafter arbetar tillsammans för att lotsa Åland igenom den värsta ekonomiska kris som landskapet har varit i.
Återkommer mer om detta nästa vecka.

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Det är val nästa år på Åland, tyvärr. Jag skulle gärna se ett nyval nu så att det åländska folket skulle få lägga sina röster igen, tror det skulle se annorlunda ut än vad det gör idag….Men du Anonmous, vad händer om det största partiet inte längre har förtroendet kvar hos den de valt? Anser du att alla partier skall sitta stilla i båten tills det största partiet funderat ut vem de skall ta med sig istället?

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:nej, de har jag inte! förslaget är ju fr. ob att göra det NU, inte efter val.

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Lillebror writes:Tror Anonymous missat att det är val i år.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:"Det partiet som får flest röster väljer vem de vill ha med sig i regeringen? "o dom har valt. väljer dom annat kontaktar dom nog Er. bra eller dåligt, nu e de så iaf….

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Ok…hur menar du nu? Det partiet som får flest röster väljer vem de vill ha med sig i regeringen? Eller kan det fungera som i Sverige att en majoritet bildar regering, där största partiet inte ingår? Eller varför inte göra som man gör i kommunerna där alla partier som ställer upp i valet sitter med i styrelsen och försöker göra det bästa för kommunen?

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:den som vinner val bildar regering. inte den som vill va med i en.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s