Skarven utredningen hemligstämplad?

Publicerat: 24 mars, 2010 i Uncategorized

När jag satt i finansutskottet så ville jag först inte godkänna tillägskostnaderna för Skarven som uppkommit förrän alla konstigheter och ansvarsfrågor utretts, jag gick dock efter ett tag med på att bevilja anslagen eftersom vi skulle få möjlighet att diskutera ansvarsfrågan efter att alla utredningar har gjorts. Utredningarna har nu gjorts men landskapsregeringen meddelade idag att utredningen skulle hemligstämplas, inte klokt!
Sen förstod jag att Runar Karlsson m.fl har blivit polisanmälda av landskapsregeringen, hur dom tänker nu förstår jag inte alls, hur ska jag som oppositionspolitker kunna granska detta eftersom ärendet är hemligstämplat, återigen INTE KLOKT

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Mattias writes:Tackar för svaret! Jag håller med om att öppenhet är viktigt när det gäller skattepengar och jag är säker på att vi kommer att få ta del av utredningen när polisens arbete är klart (oavsett om man väljer att gå vidare med anmälan eller inte). Men som det vinklas både i media och tydligen då av vissa av regeringens uppdragsgivare så får man bilden av att det är landskapsregeringen som hemligstämplat utredningen, när det i själva verket är polisen som begärt att utredningen inte skall offentliggöras under pågående utredning. Det är ju trots allt en väldig skillnad, eller hur?Jag vill också passa på att ge dig, Fredrik, en eloge för allt bra som du gör, deta är inte skrivet med något personligt agg mot dig. Och du är inte ensam om att använda ordet "hemligstämplad", så det jag tycker här gäller naturligtvis för alla andra som på något sätt uttrycker sig så offentligt (må det vara i tidning eller på en blogg!). Sedan hoppas jag att vi på något sätt får hela den här soppan utredd på ett så öppet och helst oberoende sätt som möjligt i slutändan! Tack för ordet!

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Mattias writes:Ja, och så skulle det ju stå "hemligstämplad" i mitt föregående inlägg… Bäst att förekomma alla roliga kommentarer kring felstavningen! 😉

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej Mattias, Jag skrev inlägget precis efter att jag fick höra det. Jag hörde det av och pratade med Runar Karlsson, Harry Jansson och Torbjörn Eliasson. Räcker det som källa? Dom sitter inte i regeringen men dom är regeringens uppdragsgivare. (Inte Runar Karlsson längre iochförsig)Förövrigt vill jag lägga till att jag anser det fel att CKP skall utreda interna frågor som regeringen schabblat med det finns många aspekter i det här ärendet. Men eftersom det är våra skattepengar som använts bör största öppenhet vara ordet, finansutskottet var även lovat att få granska rapporten över Skarven, just nu vet inte jag mer än du, fast jag är folkvald att bland annat ifrågasätta och granska det regeringen håller på med!

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Mattias writes:Nu är väl heligstämplad fel ordval, det var ju polisen som begärt att utredningen inte skulle offetliggöras under pågående utredning, eller? Håll isär begreppen, hemligstämplad innebär ju att den under lång tid framöver inte skall bli tillgänglig för offentlighetens ljus, att dokument som ingår i en polisutredning inte offentliggörs under pågående utredning är ju inte särskilt ovanligt! När du säger att "landskapsregeringen meddelade idag att utredningen skulle hemligstämplas", vem meddelade det och vilket ordval användes faktiskt? Kom med fakta, Fredrik! Källhänvisning!

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Halloj, Anders : Håller helt med, full insyn måste vara ledordet när det handlar om alls våra pengar och det vi skall sköta gemensamtAnonym : Helt överens!mvhfrille

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anders Hallbäck writes:En del i landskapsregeringens allt märkligare informationsstrategi? Full insyn, måste vara den enda rätta linjen!

  Gilla

 7. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Rätta Mig gärna Fredrik Om jag har fel här nu men är inte Skarven betalad av oss skattebetalare?? LR gör fel då genom att Hemligstämpla detta vad gäller Skarven..Om De Hemligstämplar något alls vad gäller Skarven så handlar de EJ rätt gentemot Ålands medborgare lr:)??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s