Min reservation i korthet

Publicerat: 16 december, 2009 i Uncategorized

1. Behålla allmänna avdraget, mindre pengar till politiker mer till dig.
2. Inte permittera utan minska personalen, ca 70personer/år går i pension
3. Teknisk grej, de kommuner som fått fel ersättning av skatterna måste rättas till
4. Inte stänga Övergårds i Grelsby, hålla det öppet tills platser finns på troberghemmet om ett år
5. Inte renovera självstyrelsegården för 11 miljoner euro!
6. Sänka partiernas ersättning med 10%
7. Att landskapsregeringen skall hålla avtal som dom skriver!
8. Inte ta bort pengarna från Tunneln utan göra provborrningarna när markfrågorna är lösta
9. Sälja allhallen i Eckerö

Vill du läsa mer om något av detta så hittar du det i förra inlägget, imorgon och på fredag skall vi debattera detta och på måndag så röstas det.

kommentarer
 1. anonymous skriver:

  Anonymous writes:åja. såna avtal är inte direkt hemliga. ett avtal under förutsätting bryts inte om förutsättningen inte slår igenom. så tyvärr är du på fel denna gång. men det är nog förta gången du är det! kämpa vidare mot lib/C !

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:NNär skall alla sluta att enögt titta österut och se norrut någångång. Det finns en skärgård på norra Åland också. Det behöve sn förbindelse till Eckerö/Hammarland. Tunnel eller bro?

  Gilla

 3. steelfm skriver:

  Hej Anonymous, Uppenbarligen har du läst avtalet, så jag tar förgivet att du tillhör regeringsblocket :O) För annars skulle du knappast ta upp detta :O)Det stämmer att det står "under förutsättning att lagtinget beviljar medel" regeringen är bildad av majoriteten av lagtingsledamöterna. Sålunda har regeringen majoritetens förtroende. Om en förening, privatperson eller företag inte kan lita på ett 3-årsavtal som regering ingår, är vi ute på farlig is. Givetvis bör majoriteten av lagtinet stå bakom sin regerinng, gör dom det håller avtalet, regeringen är den verkställande makten, inte lagtinget. Därför bör avtal hållas.

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:de står väl i avtalet "om pengar beviljas" det gjorde de inga. hur kan de då va avtalsbrott ??

  Gilla

 5. steelfm skriver:

  Tjena, Kort kan man väl föröska förklara det såhär (som jag ser det), vi betalar skatt till Finland, vi får en klumpsumma av Finalnd som är 0,45% av finlands totala inbetalda skatter, det baserar sig på att vi har varit ungefär 0,45% av Finlands befolkning. Den sk. flitpengen som vi får extra är en återbäring av de skatter som vi betalar som överstiger 0,5% av Finland skatter. Alltså den del som vi betalar mer än andra Finländare i medeltal. Jag anser att landskapsregeringen skall klara av att sköta det vi behöver sköta gemensamt med klumpsumman på 0,45% och att de ålänningarna betalar mer i skatt skall gå tillbaka iform av ett avdrag i komunalbeskattningen. De senaste 6 åren skulle det avdraget kunna ha varit på 25-30%! Tyvärr så har majoriteten i lagtinget ansett att dom kan använda pengarna bättre än vad du kan göra och satsat på bland annat lösdriftstall, dubbla badhus, reservkraftverk som inte fungerar i tingsbacka och mycket andra dumheter. Som du märker blir det lite långt men principen är att det är bättre att du får mer pengar i din plånbok än att politiker får mer i den gemensamma, iallafall om jag får bestämma.Pungt 7 handlar om att regeringen har skrivit ett avtal med handelskammaren och företagarföreningen som gäller till hela 2010 respektive 2011 men väljer nu att bryta det avtalet. Jag anser att det är fel, har regeringen ingått ett avtal bör det hållas, de får som alla andra försöka omförhandla eller leva med det. Inte bryta ett avtal ensidigt.mvhFrille.com

  Gilla

 6. anonymous skriver:

  Anonymous writes:no 1 och 7:1. hur ska de finansieras (gillar förslaget, men var kommer pengarna ifrån) /7. vad menas med detta ? vilka avtal har brutits ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s