Vattenfalls VD

Publicerat: 11 november, 2009 i Uncategorized

Svenska vattenfalls VD Lars G Josefsson, tjänar 1 miljon kr/månad… det tycker inte jag är klokt i ett företag som ägs och drivs av svenska staten. Han har 10 ggr mer betalt än statsministern! Jag är givetvis för att folk skall kunna tjäna bra med pengar men inom samhällsnyttiga bolag som ägs av skattebetalarna tycker jag det borde finnas gränser. Godnatt

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Tjena Oskar, Jag håller med dig i princip men när det kommer till statliga vattenfall som med tanke på hur bolaget finansierats under uppstarten bland annat och det faktum att de haft monopol på sin verksamhet under största tiden av dess existens så kan man inte riktigt jämföra det rakt av. Skulle bolaget inte vara statsägt så håller jag med dig till fullo men när det är politiker (naringsministern) som tillsätter styrelsen (sina politiska kompisar) som tillsätter VDn så anser jag inte att man alltid får den bästa VD eftersom det förmodligen finns andra referenser än bara kompetens som gäller. Sålunda borde inte lönen i ett statligt bolag ligga runt 1 miljon kr/månad. Men det är så jag ser det. mvhfrille.com

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Oskar writes:Jo, men vattenfall konkurrerar t.ex. med Metso (och en massa anrda icke-statliga bolag). Om vattenfalls chef skulle tjäna 10 gånger mindre än konkurrenternas chefer, skulle jag nog som skattebetalare fråga mig om "mitt" bolag skulle ha den bästa möjliga chefen för branchen i fråga. Det är ju stenhård konkurrans att hitta bästa folket till toppositioner i stora företag. Bäst skulle ju vara om vattenfall var icke-statligt:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s