Inatt jag drömde

Publicerat: 6 november, 2009 i Uncategorized

Jag hade en konstig dröm inatt!
Jag drömde att jag argumenterade i lagtinget att vi skulle lägga ner självstyrelsen. Orsaken varför var att majoriteten hade röstat för Lissabonfördraget utan att vi fått den för mig helt självklara kompensationen att vara med och påverka de kommande besluten i EU.
Jag hade argument som att lagtinget nu bara blivit ett diskussionsforum där vi debatterade frågor som
-vuxna människor fritidssysselsättning…
-hur jämställdheten fungerar eller inte fungerar på Åland…
-om soporna skall sorteras i 8 eller 4 fack…
-om att vi bör lagstifta om att alla skall bära cykelhjälm…

Annan lagstiftning fanns det ingen anledning för oss att behandla eftersom över 80% av det som defakto hade någon betydelse för Ålänningarna redan hade lagstiftats om i Helsingfors eller Bryssel, lagar som vi bara hade att anpassa oss till, hur tokiga dom än var.

Mitt huvudargument i drömmen varför självstyrelsen skulle läggas ner och förvaltningen upphöra var att klumpsumman som kommer ifrån Helsingfors skulle fördelas direkt till komunerna i förhålande till komunernas innvånarantal. Då skulle komunpolitikerna iallfall kunna ha råd och påverka praktiska frågor som rör komuninvånarna, såsom cykelbanor, skolmat, vägunderhåll, belysning…

Underlig dröm…men ändå tänkvärd på något konstigt sätt.
Märkligt hur man kan drömma, förmodligen ett tecken på att man borde lägga sin tid och energi på annat, sånt som man kan påverka…istället för att som nu slåss mot väderkvarnar…

kommentarer
  1. anonymous skriver:

    Karin writes:Och vilka väderkvarnar sen! Det må man bara säga. Det är inte konjukturen som är farlig för Åland i dagens läge, det är Landskapsregeringen. Kniven på strupen för sysselsättningen både för privata och för företagare. Man baxnar rent av och är glad att det finns bark på träden ifall man måste börja mala…:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s