Hälsning ifrån Lagtingshuset

Publicerat: 5 november, 2009 i Uncategorized

Första halvan av dagen klar, vi har nu föreslagit i kulturutskottet att regeringen skall jobba vidare med gymnasiereformen på så sätt att man skall gå inför en gymnasiemodell som baserar sig på två ben, ett studie-och ett yrkesförberedande system med samordnad ekonomi/fastighetskötsel/etc-funktion. Vi har inte gått in i detaljer utan bara givit en riktning åt vilket håll vi vill se gymnasieskolan utformas. Finns säkert en hel del probelm som måste lösas innan allt fungerar som önskat men det är i allfall ett beslut i rätt riktning.

Har suttit några timmar och manglat budget också i den obundnagruppen, vilket jag skall fortsätta göra till klockan 13 då jag inträder i finansutskottet för första gången. Därifrån går färden till Strandgränd och KOFF-Toppen, där jag skall leverera ålänningarnas officiella topplista i timmarna två. Rösta på låtarna kan du göra här http://www.steelfm.net/koff-toppen
Efter KOFF-toppen så skall jag sladda vidare till Korrvik för möte med Ålands Yrkesfiskare, skall bli intressant och höra hur de ser på EU:s direktiv om att förbjuda försäljning för privatpersoner.
Hejsålänge

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s