Vargen Kommer!

Publicerat: 21 oktober, 2009 i Uncategorized

Först kom hotet om dioxin i fisken ifrån Östersjöfisk och hur skadligt det skulle vara att äta den fisken. Det blev stora rubriker och masshysteri, bojkott av torsk och annan fisk och fiskerinäringen gick på knäna och vissa utövare håll på att gå under. Sen när det visade sig att det vara skadligare att låta bli att äta fisk än att äta fisk och få i sig de små halterna av dioxin så försvann intresset ifrån media att rapportera om denna "katastrof" men ganska snart uppkom ett nytt ”HOT”.

Hotet om ”galna kosjukan” och vad den kunde åstadkomma. Efter att man mjölkat ur all rädsla ur den hysterin och livet började återgå till det normala så behövde man något nytt att skrämma upp befolkningen med och då helt plötsligt uppkom ”fågelinfluensan”. Det hotet var så alvarligt att man på Åland till och med måste burar in fåglarna på Lilla Holmen, nu var det inte längre bara ett tomt hot, nu var det verkligen allvar och verklighet….

Tidningarna rapporterade om att man hade hittat en svan liggande död någonstans och i lagtinget tog Perämaa upp frågan om hur man skulle rädda Åland ifrån denna pandemi och på vilket sätt landskapsregeringen har förberett sig mot denna kommande katastrof.
Vad hände… ingenting. Eftersom ingen riktig ”chock” eller ”katastrof” inträffade varken här eller i Finland/Sverige och livet återgick till det normala så måste något annat till för att sälja fler lösnummer och hålla folk vid TV-apparaterna… Fisk, nöt & fågel har man redan varnat/hotat för så då återstår ju bara fläsk, sålunda var H1N1 hysterin igång…

Bara för information : Varje år dör mellan 2000-3000 personer i helt vanlig influensa i Sverige, alltså ca 8 personer/dag!

Hittills i år har 2 personer dött av svininfluensan…

Jag uppmanar inte dig till något men jag personligen tänker ”våga vägra svinvaccin” och jag ställer mig undrande frågan vad är nästa farsot som media vill att vi skall vara rädda för?

Vargen kommer!

kommentarer
 1. steelfm skriver:

  Hejhej, Personligen är jag väl så naiv att jag tror att mitt imunförsvar kommer slå tillbaka om influensan når mig, jag är nästan aldrig sjuk och sängliggande, har aldrig vaccinerat mig mot infuensa förut och tror på något sätt att min kropp blir starkare av att lära sig stå emot. Jag vet att det kan vara blåögt och naivt men tron kan bestiga berg :O)Men som jag skrev, jag rekomenderar ingen att låta bli att vaccinera sig men personligen kommer jag nog göra det, låta bli alltså. Däremot så är min fru Eva av helt annan åsikt och anser att jag bör och skall vaccinera mig, skall bli intressant att se hur det kommer att gå, viker jag mig eller står jag emot :o)

  Gilla

 2. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Men jag tycker stt man ska ta vaccinet så man dämpar spridningen. Tänk vad alla srbetsgivare förlorar när de anställda ska ligga hemma 😉

  Gilla

 3. anonymous skriver:

  Anonymous writes:inte dör så många. men många blir sängliggande. om man då kan välja mellan att bli sängliggande, eller ta vaccin, vad är då bäst ? inte behöver du va rädd karlström, denna varg kommer, inte för att äta upp dig, utan för att sprida skabb!Vill du ha skabb ? du kan slippa, och på köpet sprider du inte skabben vidare……

  Gilla

 4. anonymous skriver:

  Anonymous writes:Dags att visa lite konsumentmakt och sluta köpa kvällstidningar. För utan dem hade det varit en ganska sansad diskussion kring både svininfluensa och andra farligheter i samhället.

  Gilla

 5. anonymous skriver:

  Janne Nordlund writes:För att inte tala om all livsfarlig akrylamid i chipsen…men bara om man åt typ 20 kg om dagen visade sig senare :o)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s