Börjar det inte räcka nu?

Publicerat: 22 oktober, 2009 i Uncategorized

Ärligt talat, om informationen stämmer så har EU återigen begränsat den vanliga människans frihet. Läser i Ålandstidningen idag att farhågorna ifrån igår verkar stämma. Denna gång har majoriteten i EU bestämt att en privatperson inte skall kunna sälja fisk som den fångat. Många på Åland äger stora vattenområden som de sköter otroligt bra med fiskyngelinplantering och annan vattenvård, nu skall bland annat dessa personer inte kunna sälja den fisk de fångar på sitt eget vatten utan att först registerar sig som yrkesfiskare med all den byrokrati det medför.

Jag är ordförande för Ålands yrkesfiskare och välkommnar givetvis att fler ansluter sig till oss och börjar bedriva ett yrkesmässigt fiske men jag kan verkligen inte förstå varför politikerna i Bryssel skall bestämma över vårt vatten och våra fiskar. Förra gången man tog ett idiotiskt förbud utan förankring i verkligheten var förbudet mot drivgarn, före det, förbudet mot vårfågeljakt och nu detta. Vilket är nästa steg som EU tar för att begränsa vår frihet i harminiseringens namn.

Börjar det inte räcka nu? Jag står fast vid min åsikt att säga nej till Lissabonfördraget, för går det igenom utan att vi har reäll möjlighet att påverka EU så är det här bara början på galenskaperna och självstyrelsen blir ett minne blott och en vacker tanke, vi får inte ens vara med och bestämma själva över våra kustområden längre.

Julius Sundblom och medlemmarna i det första lagtinget vrider sig nog i sina gravar och frågar sig varför tusan de stred så hårt för självstyrelsen när majoriteten av dagens politiker accepterar att självstyrelsen urholkas en bit i taget till att snart bara vara ett gulligt exempel över förgången tid.

kommentarer
  1. steelfm skriver:

    Hej Anonym, Absolut, vad vill du höra om? Lissabon och EU är ganska matnyttigt tycker jag. Populist eller inte så har jag stått för alla mina åsikter i tio år, vad det gällt KK-hus, golfbanor, badhus, drivgarnsfiske, EU, självstyrelsen, skatterna etc och inte svängt en enda gång beroende på hur vindarna blåst.MvhFrille.com

    Gilla

  2. anonymous skriver:

    Anonymous writes:Jag fattar inte riktigt vad de håller på med. Återkommer om det också!när återkommer du ? lätt att va populistisk o prata eu, du kommer säkert ge dig på mise också! lätt byte! Du är ju oerhört intelligent, ge dig in i lite mer komplicerade saker, inte eu och mise! ge oss lite matnyttigt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s