vaknade kl 0330 inatt,

Publicerat: 18 oktober, 2006 i Uncategorized

Jatte nojd att jag sovit till kl 0330 det ar nastan fem timmar det och det racker hur bra som helst for mig, som jag lovade sa skulle jag beratta lite mer om hur det ar att vara graid i USA. En vanlig graviditet som inte stoter pa nagra komplikationer kostar med de rutin besok som man maste gora ca 10000usd da inte medraknat den dagen da det verkligen ar dags, sjalva forlossnings dygnet kostar ca 4000usd. Det ar alltsa om ingenting oforutsatt hander. Sen ar mammaledigheten ungefar bara en manad. Det som irriterar manga amerikaner dock ar att om en person fran exempelvis mexico kommer over gransen och foder ett barn kostsar det ingenting for dom. Alltsa den person som jobbar, betalar skatt och ar amerikansk medbrgare far minst betala ca 15000usd for att fa ut sitt barn men en person som kommit over gransen far det gratis. Det ar klart att det systemet kan irritera lite.

Sen maste man ocksa inse att en amerikan som jobbar far behalla mycket mer av vad de tjanar an hemma hos oss. Sa pa fragan om jsgs skulle vilja ha det som det ar har blir mitt svar nagaonstans mittimellan. Hos oss lonar det sig inte att arbeta pa samma satt som det gor har men att vara fattig i det har landet ar betydligt mycke varre an att vara fattig hemma.

Ett system jag skulle vilja ha ar en FLATRATE pa skatten alltsa att den inte skulle vara progressiv. Den skulle kunna ligga pa en 20-25 prcent for alla, da skulle det sporra manniskor att arbeta for det skulle defacto lona sig mer och politikerna skulle helt enkelt fa finna munnen efter matsacken och inte syssla med sant som det inte har med att gora. Har byggs inte nagra KK-hus, golfbanr, IT-byar, badhus for skattebetalarnas pengar. Det byggs har av folk som vill tjana pengar, vilket dom gor ocksa. Hur som, nu skall jag lagga mig en stund till, min storebror brukar visa en utredning pa hur stor kopkraften hos en amerikan till skillnad fran oss ar, laser du det har Johan kan du val leta upp den undersokningen och bifoga den. Dar lag vi bland de sista pa listan over vad vi kan kopa for vara egna pengar, alltsa med andra ord sa later vi staten bestamma mer over vad som ar bra for oss an vad vi sjalva har mojlighet att gora.
Hejsvejs sa lange

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s